PSG-AJACCIO 5–0:

Allerede før ett minutt var spilt i oppgjøret mellom PSG og Ajaccio gjorde PSG-fansen sine følelser overfor Lionel Messi tydelige.

Da argentineren mottok ballen på høyresiden ble han møtt med unison buing fra hjemmesupportene.

Se video av hendelsen i videovinduet over.

– Vi hørte at supporterne pep på Messi allerede før reisen til Saudi-Arabia, og det blir nok ikke noe mindre etter det. Sjansen for at han spiller i klubben neste sesong er så ekstremt liten, kommenterte Direktesports Per-Jarle Heggelund.

– Kan ikke ta slutt fort nok

Buingen mot Messi fortsatte utover kampen, før den etter hvert begynte å avta inn mot pausen. Heggelund mener det ikke er uforventet at supporterne buer på stjernen sin.

– Det er veldig forventet at de buer på Messi etter turen til Saudi-Arabia. PSG-fansen virker å være lei hele prosjektet til klubben og vil ha en radikal retningsforandring bort fra utopiske lønninger og slike ting, skriver Heggelund til Nettavisen.

– Er det fortjent at de buer på han, eller fortjener Messi bedre?

– Det er absurd å se at det som kanskje er tidenes beste fotballspiller blir buet på av sine egne hjemmesupportere. Dette ekteskapet kan ikke ta slutt fort nok, er Heggelunds knusende dom.

Jakter historisk rekord

Som forventet gikk PSG opp i ledelsen tidlig i oppgjøret. Etter 22 minutter sendte Fabián Ruiz vertene i føringen.

Achraf Hakimi dukket opp på bakre stolpe og doblet ledelsen elleve minutter senere. Deretter var det duket for Kylian Mbappé-show.

24-åringen kan bli historisk dersom han blir toppscorer i Ligue 1 denne sesongen. Da vil han ha blitt toppscorer fem år på rad – en prestasjon ingen har klart siden Jean-Pierre Papin i sesongene 1988-1992.

Franskmannen satte inn sitt første to minutter etter hvilen, før han hamret inn en perle av en volley fra 16-meteren få minutter senere.

Scoringene tar Mbappé opp på 26 for sesongen, to foran Lyons Alexandre Lacazette – som nylig scoret fire mål i en kamp mot Montpellier.

Kvarteret før slutt la Marquinhos på til 5-0, etter et rabona-innlegg fra Kylian Mbappé.