Om Paris-klubben skaffer seg et bedre resultat enn Marseille i onsdagens serierunde, har hovedstadsklubben tatt tilbake ligatittelen fra fjorårets mester Lille.

PSG spiller borte mot Angers, samtidig som Marseille tar i mot Nantes.

Men til tross for at det går mot seriegull i hjemlig liga er det knyttet usikkerhet til flere av PSGs profiler. Blant dem er trener Mauricio Pochettino. Argentineren skal ifølge franske medier leve farlig og det er på langt nær sikkert at den tidligere Tottenham-manageren er klubbens manager når neste sesong sparkes i gang.

Mye av grunnen til det er ifølge franske medier fiaskoen i Champions League, der det ble exit allerede i åttedelsfinalen mot Real Madrid.

- Ledelsen i klubben jobber med konturene for neste sesong på ulike parametere av klubben, uttalte Pochettino på en pressekonferanse tirsdag.

Se onsdagens kamp fra klokken 21.00:

- Mange spørsmål som må besvares

Argentineren har vært lite snakkesalig om sin egen fremtid den siste tiden etter at stemningen rundt PSG endret seg drastisk som følge av den europeiske fiaskoen.

For nøyaktig en måned siden, noen dager etter klubben ble slått ut av Real Madrid - var Pochettino tydelig på at PSG har en stor jobb foran seg inn mot neste sesong.

- Vi må finne den beste måten å jobbe på sammen med klubben. Dette krever forståelse for hvordan vi skal samordne ideene våre, prosjektet vårt, sa han.

- Det er mange spørsmål som må besvares slik at en stab som oss, og en klubb som PSG, har de samme ideene og visjonene.

Ifølge den franske storavisen L’Équipe - som er kjent for å ha gode kilder inn mot klubben - skal stemningen ha endret seg etter disse uttalelsene. Avisen hevder at manageren de siste ukene knapt har snakket om klubbens fremtidsplaner.

- Vi vil gjøre det på slutten av sesongen, men et av hovedmålene var å vinne Champions League. Å ikke ha oppnådd det er en skuffelse, sa han tirsdag.

- Har fortsatt ett år igjen av kontrakten

Avisen mener at Pochettino for første gang henviste spørsmålene om klubbens fremtid til andre, og at dette skal være et tegn på at han på langt nær sitter trygt i sjefsstolen på Parc des Princess - selv om klubben er på vei mot et suverent seriegull.

- Det er ikke et spørsmål om å ønske. Det er en avtalesak. Jeg har fortsatt ett år igjen av kontrakten (til sommeren 2023). Jeg er alltid motivert sammen med staben min til å ta hevn for sesongen som snart et over, uttalte Pochettino tirsdag.

L’Équipe gjør et tydelig poeng ut av argentinerens svar.

- Et endelig og ganske klart budskap i hensyn til lederne. Mellom linjene blir de minnet om at de må betale for å sparke han, skriver avisen og slår fast at «Pochettinos fremtid i PSG er veldig usikker.»

Direktesport-kommentator Robin Haugen har fulgt PSG tett denne sesongen. Han er ikke overrasket over rapportene om at Pochettinos tid i «Lysets by» skal gå mot slutten.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg tror han er ferdig. Jeg tror ikke han synes det er et Pochettino-lag som han trives med. Det er ikke en enhet slik man har sett under han tidligere. Det er ikke et lag med stor «L» som han har skapt tidligere, sier Haugen til Nettavisen.

Han påpeker også at 50-åringen selv må tåle kritikken.

- Det er mulig å rette kritikk mot han også, for det er vanskelig å sette fingeren på et mønster på hvordan de spiller. Det er basert på enkeltspillere. Det er ingen definert stil. De vinner Ligue 1, men det har ikke sett bra ut. Når de i tillegg ryker i Champions League i første runde, samt i cupen, så har de hatt en mislykket sesong, fortsetter han.

Uten flere stjerner

Svenske Expressen var til stede i Paris og snakket med Pochettino etter søndagens seier mot Marseille i «Le Classique». Der gjentok han at han fremdeles har ett år igjen av kontrakten uten å ville snakke mer om fremtiden utover det.

Også Le Parisien går langt i å slå fast at PSG vil kvitte seg med sin manager etter sesongen. Ifølge hovedstadsavisen drømmer klubben om Zinedine Zidane. Klubbens eier QSI (Qatar Sports Investments red.anm) med president Nasser Al-Khelaifi i spissen hevdes å jobbe intensivt i kulissene for å forsøke å sikre seg Zidane.

I tillegg rapporteres det at flere etablerte spillere kan forlate klubben. Den argentinske trioen Mauro Icardi, Angel Di Maria og Leandro Paredes nevnes hyppigst.

Før eventuelle drastiske endringer kan altså PSG sikre seg ligagullet allerede onsdag kveld i det Direktesport-sendte oppgjøret mot Angers.

Der må Pochettino klare seg uten navn som Lionel Messi, Presnel Kimpembe, Marco Verratti og Neymar.