Det skapte sterke reaksjoner da Lionel Messi la ut flere bilder fra en tur til Saudi Arabia denne uken. Fotballstjernen har nemlig blitt ambassadør for den omstridte destinasjonen, og oppfordrer folk til å ta turen til det som har blitt et mye omtalt reisemål.

Amnesty Norge er blant de som reagerer på Messis ferievalg. De har oppfordret til å gi klar beskjed til fotballspilleren selv, om at dette ikke er ok.

- Når vi utfordrer Messi, er det fordi han tar penger fra ett av verdens absolutt verste diktaturer for å markedsføre dem som turistnasjon, sier kommunikasjonssjef Sindre Stranden Tollefsen, i Amnesty International Norge, til Nettavisen.

Han fortsetter:

- Ytringsfriheten i landet er ikke-eksisterende, og antallet gjennomførte dødsstraffer er blant de høyeste i verden. Saudi-Arabia spiller en mektig rolle i hele Midtøsten, mange vil også si - i hele verden.

LES OGSÅ: Hevder ten Hag vil kutte i United-spillernes sommerferie

Kritisert av egne supportere

Det er ikke bare den norske organisasjonen som reagerer. Også i kommentarfeltet under PSG-spillerens feriebilder, har flere ytret sine meninger.

«Tenk å promotere Saudi Arabia, av alle steder, når du er rik og hvertfall ikke trenger pengene,» skriver en oppgitt supporter på Instagram.

«Ikke støtt dette landet. De bruker mye penger på å få personer som deg, Lionel Messi til å glorifisere og dekke over deres forbrytelser», skriver en annen.

Saudi Arabia har ved flere anledninger blitt beskyldt for mangel på ytringsfrihet, svært få rettigheter for kvinner og undertrykkelse.

326 millioner følgere

Amnesty Norge påpeker at Messi er en av verdens mest fulgte personer på bildedelingstjenesten Instagram, og har stor påvirkningskraft. Totalt er det 326 millioner mennesker som følger PSG-spillerens profil.

- Vi mener en verdensstjerne som Messi, som når et så enormt stort publikum, bør tenke seg om en ekstra gang før han inngår betalte samarbeid med regimer som Saudi-Arabia, sier Stranden Tollefsen.

På Instagram skriver Amnesty følgende om Messis tur til Saudi Arabia:

«Saudi-Arabia er kjent for å bruke masse penger på å promotere landet. De prøver å dekke over at de forfølger, torturerer og halshugger mennesker. Nå som Messi har tatt betalt for å reklamere for Saudi-Arabia, uten å vise skyggesidene, blir han dessverre en brikke i det store spillet».

PSG-stjernen selv har foreløpig ikke kommentert kritikken som har haglet mot han det siste døgnet.

LES OGSÅ: Deila aktuell for ledig trenerjobb i Belgia