Gå til sidens hovedinnhold

PSG vant storoppgjøret - Bildene av Messi skaper reaksjoner

Mauricio Pochettino tok Lionel Messi av banen mot Lyon, og det har ikke gått upåaktet hen.

PARIS (Nettavisen): Lionel Messi skulle endelig få vise seg fram foran sitt nye hjemmepublikum, og var bare noen centimeter fra å notere seg for sin første scoring etter et frispark i metallet.

34-åringen ble derimot byttet av med kvarteret igjen da Paris Saint-Germain trengte scoring, og bildene viste at argentineren var svært lite fornøyd med det.

PSG-trener Mauricio Pochettino strakk ut hånden for å takke av sin landsmann, men fikk ingen respons av Messi som gikk rett forbi og satt seg på benken.

- Han så veldig lite fornøyd ut da han ble tatt ut. Han setter høye krav til seg selv. Når han blir tatt ut på stillingen 1-1 blir han skuffet, sa Direktesport sin kommentator Robin Haugen da Messi ble byttet ut.

Les også: Icardi ble overtidshelt for PSG - frustrert Messi ble byttet ut

- Helt absurd

Bildene har fått stor oppmerksomhet i både aviser og på sosiale medier verden over, ettersom det har vært sjelden kost å se den argentinske superstjernen bli byttet av uten en skade eller andre medisinske grunner.

Enkelte mener at Pochettino driver en maktkamp mot Messi, og gjorde byttet for å stadfeste et poeng til resten av gruppa for å vise hvem som bestemmer.

- Få denne klovnen sparket, skriver den nigerianske spaltisten Japheth J. Omojuwa på sin Twitter-konto med over én million følgere.

Og fortsetter i en ny melding:

- PSG burde vunnet med større margin mot en slikt lag, med den slagkraften de har i laget. Han hadde heller ingen grunn til å bytte av Messi. Hvilket poeng var det han prøvde å få fram, og til hvem?

- Han prøver jo å få sparken nå, skriver CBS-journalist Luis Miguel Echegaray.

Mens tidligere Liverpool- og Aston Villa-spiller Stan Collymore mener man gjør feil i å kreve Pochettinos avgang etter hendelsen.

- Du vet når fotballen har blitt tatt over av barn og analfabeter? Når Messi blir byttet av på 1-1 og PSG vinner kampen på grunn av byttet, og så sier folk «du bytter ikke ut Messi, Pochettino fortjener sparken». Helt absurd, melder han.

Snakket ut

Pochettino selv måtte bruke deler av pressekonferansen etter kampen på å forklare valget om å ta av en av tidenes beste fotballspillere.

- Jeg måtte ta beslutninger som var best for laget. Noen ganger er de positive, og noen ganger er de ikke det. Jeg har kommet hit for å ta avgjørelser, om man liker det eller ikke.

Les også: Ble slaktet av Ferdinand. Nå tar Jones oppgjør med kritikerne

- Vi har en stor tropp på 35 spillere, og det er mange fantastiske spillere. Jeg spurte Messi om alt var bra da jeg tok han av, og da sa han ja, fortalte argentineren til pressen etter kampen.

Den franske avisen L´Equipe satt også karakter på samtlige spillere på banen etter storoppgjøret på Parc de Princes, hvor Messi fikk karakter seks av ti.

- Han var involvert i det mest Paris skapte i den første omgangen, og leverte blant annet et fantastisk frispark like før pause. Han ble derimot mindre synlig etter hvilen, og ble til slutt erstattet av Achraf Hakimi, skriver avisen.

Messis rekkekamerater Neymar og Kylian Mbappé fikk henholdsvis syv og fem på børsen, etter at førstnevnte sto for 1-1-scoringen på straffe og Mbappé serverte Icardi som satt inn vinnermålet.