Gå til sidens hovedinnhold

PSGs stjerner kjørt over av Manchester City

Manchester Citys nydelige angrepsspill sørget for seier i storkampen mot PSG. Den franske storklubbens stjernetrio får kritikk.

MANCHESTER CITY - PARIS SAINT-GERMAIN 2-1:

Det var knyttet store forventinger til PSG som stilte med sin stjernetrio bestående av Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappe i storkampen mot Manchester City i Champions League onsdag kveld.

Men det var Pep Guardiolas velsmurte kollektiv som gikk seirende ut av tungvekstduellen, til tross for at PSG noe ufortjent tok ledelsen med Mbappe fem minutter ut i andre omgang.

Med nydelig angrepsspill snudde Manchester City kampen, etter scoringer av Raheem Sterling og Gabriel Jesus.

Seieren gjør at Manchester City er vinnere av gruppen. PSG kommer til å ende som nummer to i gruppen, og vil mest sannsynlig få vanskeligere motstand i åttedelsfinalen.

Kritikk til PSG-stjernene

Selv om både Messi og Mbappe var involvert i PSG sin scoring i starten av andre omgang, var PSGs stjernetrio relativt anonym i storkampen. Spesielt i første omgang så man lite til de tre stjernene. Flere eksperter reagerte på hvor lite de var involvert i spillet når PSG ikke hadde ballen.

- De spiller ikke som et lag. Hvis jeg hadde spilt med dem hadde jeg måtte sagt ifra, fordi de andre åtte jobber veldig hardt og de tre gjør absolutt ingenting, sa BBCs ekspert Dion Dublin om stjernetrioen.

The Independent-journalist Miguel Delaney undret seg også over de tre stjernenes defensive bidrag.

- En fascinerende taktisk observasjon av PSGs formasjon. Syv spillere rundt egen boks. Vandrende rundt midtbanesirkelen rundt 30 meter borte: Messi, Neymar, Mbappe, skrev han på Twitter.

- En ting er sikkert, Pochettinos PSG jobber ikke like hardt som Pochettinos Tottenham. Det har nok noe med angrepsspillerne å gjøre, skrev ESPN-journalist Mark Ogden.

Manchester City-dominans

I møtet mellom de to gigantene var det Manchester City som kom til kampens første sjanse.

Den kom i det 6. minutt da Rodrigo nikket en corner mot mål, som en PSG-spiller på heroisk vis fikk klarert unna på streken. Ballen landet hos Mahrez som smalt til fra skrått hold, men Keylor Navas var raskt oppe med hanskene og fikk ryddet unna.

Hjemmelaget var også farlig frempå litt senere da Mahrez fikk dradd seg innover i 16-meteren til PSG og sendte ballen i retning lengste kryss. Der var Hakimi som fikk headet ballen unna så den snek seg over mål.

City var det klart farligste laget i første omgang, og litt etter halvtimen var passert var de nok en gang svært nære å ta ledelsen. En klarering etter et innlegg havnet hos Gündogan, som forsøkte å plassere ballen hardt i hjørnet. Ballen smalt i stanga.

PSG slet med å komme til skikkelige sjanser de første 45 minuttene, men rett før pause fikk de muligheten de hadde ventet på.

Neymar stjal ballen fra Stones i en meget gunstig posisjon, før han spilte fri Mbappe. Fra 14 meter førsøkte franskmannen å skru ballen i det lengste hjørnet, men ballen gikk over mål.

Snudde kampen

Manchester City var det førende laget i innledningen av andre omgang også, men det var likevel PSG som tok ledelsen fem minutter ut i omgangen.

Messi slo inn i boksen og ballen gikk via en Manchester City-spiller før den landet hos Mbappe på bakerste stolpe. Franskmannen la den til rette og satte den hardt forbi Ederson, og sendte PSG i ledelsen, mot spillets gang.

- Ut av intet scorer PSG, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Ledelsen skulle imidlertid ikke vare veldig lenge. 13 minutter senere fikk nemlig Manchester City hull på byllen også.

Rodrigo spilte Walker nydelig fri på høyresiden, og backen slo ballen inn foran mål. Etter å ha gått via en fot havnet den på bakerste stolpe hos Sterling. Han pirket ballen enkelt i mål fra kort hold, og sørget for utligning.

- Der får de endelig betalt. En veldig fortjent scoring, sa Jesper Mathisen.

Ti minutter senere kom Neymar til en gigantisk mulighet, men avslutningen hans gikk til side for mål. Det gjorde ikke Gabriel Jesus sin da han fikk muligheten for City to minutter senere.

De lyseblå vartet opp med nydelig angrepsspill i feltet før Gabriel Jesus kunne styre ballen i mål fra kloss hold. Dermed hadde hjemmelaget snudd kampen.

På søndag møter PSG Saint-Etienne i Ligue 1. Kampen ser du direkte hos Nettavisen og Direktesport.