RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Publikum svikter håndballen

Sist oppdatert:
Over én million TV-seere benket seg foran TV-en for å se landslagene i EM og VM. Her hjemme er tribunene tomme.

Aldri tidligere har like mange TV-seere fulgt håndball, som denne vinteren. Da herrene spilte kvartfinale i VM i Tunisia, fulgte over én million seere sendingen.

Likevel har det vært en nedgang i antall tilskuere, skriver Aftenposten.

Etter kvinnenes EM, har så mye som 51 kamper hatt under 300 tilskuere, skriver avisen. Gjennomsnittet er på 442 tislkuere.

- Det har vært mye TV-idrett i vinter. Det kan være en av grunnene. Ellers har det aldri vært noe automatikk i at gode resultater i mesterskap gir store utslag på seriekampene. Det er et stykke fra TV-stolen til hallen, sier landslagstrener Marit Breivik til Aftenposten.

- Dårlig markedsføring
På herresiden er det ikke særlig bedre. Etter VM i Tunisia har det vært en nedgang i antall tilskuere på arenaene. Snittet er nede i 368 tilskuere, som er lavest siden 1998/99.

- Vi er for dårlig til å markedsføre kampene. Det har jeg sagt i 20 år, sier Gunnar Pettersen til Aftenposten.

Byåsen unntaket
Byåsen har trukket over 2800 tilskuere på en enkelt kamp denne sesongen. Ifølge dem selv takket være målbevist satsing.

- Vi har vært flinke i annonseringen, flinke med skoler, har engasjert egne lag og ansatte hos sponsorene. Kort sagt markedsført kampene. Til det har vi også brukt lokalradioen. Vi har også laget showkamper med kjendiser og lokale stjerner. Vi må tilby noe mer enn selve kampen. For noen år siden hadde vi 3-400 tilskuere selv om vi var i medaljekampen. Nå ligger tallet rett under tusen. Det har også vært viktig å la media få litt innpass hos oss. Dere liker jo de gode historiene, sier Frank Schmitz til Aftenposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere