Publikum svikter RBK

Rosenborg har budsjettert med 16.800 tilskuere i snitt på hjemmekampene denne sesongen, men i forhold til i fjor har 5000 færre tatt turen til Lerkendal på hjemmekampene.

26.04.04 16:30

Men Rosenborg vil foreløpig ikke snakke om publikumskrise.

Rosenborg har hatt to attraktive motstandere i sine to første hjemmekamper på Lerkendal denne sesongen. Men både Brann og Viking på motsatt banehalvdel har trukket mindre enn forventet til trøndernes storstue.

- Vi er skuffet over tilskuerantallet mot Viking, men mot Brann var vi fornøyd. Vi hadde budsjettert med 15.000 mot Brann, og det kom 14.800. Det er ikke verst med tanke på at det var 2. påskedag, sier markedssjef Endre Storholt i Rosenborg til TV 2 Nettavisen.

Skuffende tall
12.915 tilskuere var tilstede på Lerkendal da Viking og Rosenborg spilte 0-0 søndag kveld.

- Dette er et skuffende tall for oss, med tanke på at motstanderen var Viking. Men det hadde regnet mye i Trondheim den dagen, og kampen gikk også på TV, minner Storholt om.

Han tror han vet årsaken til at det var 5000 flere tilskuere på Rosenborgs to første hjemmekamper ifjor.

- Vi møtte Vålerenga og Aalesund, og de hadde med seg henholdsvis 2000 og 14000 supportere hjemmefra. I tillegg kan det også skyldes at Åge Hareide nettopp hadde tatt over Rosenborg, og vi hadde en del nye spillere å vise frem. Denne sesongen er det lite nytt, og vi har en trener som de fleste kjenner. Ola By Rise har vært i klubben i 30 år, sier Rosenborgs markedssjef.

- Det kommer folk
Endre Storholt mener at trenden fremover vil peke oppover, til tross for at det etter to hjemmekamper ikke ser ut til at Rosenborg skal makte å nå målet om 16.800 tilskuere på hver hjemmekamp i Tippeligaen denne sesongen.

- Vi har hjemmekamp 16. mai, og da blir det fullt på Lerkendal. Vi vil også jobbe videre fra kamp til kamp for å gjøre de grepene i forkant som vil trekke publikum til stadion, sier Endre Storholt.

Rosenborgs fremtidige mål er fremdeles å selge ut Lerkendal til hver hjemmekamp.

- Men vi har sagt at vi trenger tre eller fire sesonger på å makte dette. Vi bygger stein på stein, for å si det sånn, slik at vi kan nå målet vårt om 20.000 på hver kamp som spilles på Lerkendal, i sesongene som kommer, sier Endre Storholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag