CHICAGO BLACKHAWKS – PHILADELPHIA FLYERS 4-3:

- Jeg prøvde bare å holde på pucken og skyte mot nettet. Jeg tror ikke noen visste at den gikk inn bortsett fra meg. Dette er surrealistisk, vi har akkurat vunnet cupen.

«Cupen» er Stanley Cup og mannen som snakker, Patrick Kane, har akkurat avgjort den på overtid.

Pucken forsvant
Det måtte imidlertid litt neglebiting til før scoringen ble godkjent. Det røde lyset som varsler scoring, tentes nemlig ikke etter skuddet til Kane, og pucken var forsvunnet.

Blackhawks-spillerne feiret, mens de 20.000 tilskuerne på tribunen i Philadelphia var musestille.

Dommerne måtte lete i målet og ta en kjapp diskusjon ved vantet og en titt på videoen av episoden før scoringen ble godkjent.

For første gang siden 1961 kunne en Chicago Blackhawks-spiller løfte Stanley Cup-trofeet over hodet i seiersrus. Chicago Blackhawks står nå med fire Stanley Cup-triumfer. De har gått til topps i 1934, 1938, 1961 og 2010.

Dermed var den lengste seierstørken blant de seks klubbene som stiftet NHL historie.

Prøv: Sniktitt: NHL 11

- Det svir
Patrick Kanes mål i spilleforlengningen i den sjette finalen, sikret at Blackhawks vant 4-2 i best av sju-serien.

Tidligere Vålerenga-spiller Scott Hartnell, spiller nå for Flyers, og var svært skuffet etter kampen.

- Det smerter, det svir. Alle vonde adjektiver kan brukes, sa Hartnell, som scoret to av Flyers mål i kampen, blant annet målet som sikret spilleforlengning bare fire minutter før slutt i den siste perioden.

Men det målet skulle vise seg å være forgjeves.

Hossa-forbandelsen hevet
Forgjeves var finalen aldeles ikke for Blackhawks slovakiske stjerne, Marian Hossa. Han tapte finalen med Pittsburgh Penguins for to år siden, og byttet deretter klubb til Detroit Red Wings.

Igjen kom han til finalen, men bare for å tape for sin gamle klubb Penguins.

Onsdag kveld amerikansk tid, kunne han endelig juble, til tross for at han i år var i en klubb som langt fra var favoritter til i det hele tatt å komme til finalen.

- Det er en lettelse. Jeg er så glad. Dette var større enn jeg trodde. Det blir en mektig fest når vi kommer hjem, sa han etter seieren.

Byfuglien scoret
En annen som var sterkt delaktig i Blackhawks NHL-triumf er norskeættede Dustin Byfuglien. Han scoret Blackhawks første mål i den siste finalekampen.

Canadiske Jonathan Toews ble kåret til den mest verdifulle spilleren i sluttspillet. Han sto for en assist i den sjette og avgjørende finalen.

- Herregud. Jeg er målløs. Vi visste fra dag en at vi hadde troppen til å kunne klare dette. At vi når vårt mål er nesten ikke til å tro. Ingenting smaker bedre enn å vinne Stanley Cup, sa Toews.

Tar med pokalen til Sverige
Niklas Hjalmarsson ble den 27. svensken som har vunnet Stanley Cup. Han lover å vise fram pokalen til venner hjemme i Eksjö.

- Den skal til parken på grillfest. Det kan jeg love, sa Hjalmarsson til Expressen.