IRAN - USA 0-1:

AL THUMAMA STADIUM (Nettavisen): De iranske spillerne var i voldsomt overtall på tribunen, men ute på gresset var det de amerikanske stjernene som styrte showet fra start.

USA-stjernene presset Iran lenger og lenger tilbake før pause, og til slutt var det et fantastisk angrep etter 38 minutter som ble kampens høydepunkt.

I enden av angrepet var USAs største stjerne Christian Pulisic, som skadet seg såpass i avslutningsøyeblikket at han ble tatt av banen til pause.

Nå holder det fotballglade publikumet i USA pusten i påvente av å se om Chelsea-profilen rekker å bli klar til åttedelsfinalen mot Nederland.

Les også: Trenerens grep fikk hele stadion til å gispe

Til sykehus

Martin Rogers, journalist i amerikanske Fox Soccer skriver på sin Twitter-konto at Pulisic skal ha blitt sendt til sykehuset for en scan i mageregionen.

– Vi er selvsagt veldig takknemlig for at han ofret kroppen sin der, sier Weston McKennie til Fox.

– En drøm går i oppfyllelse. Takk til Christian. Han skadet seg i prosessen, men vi elsker ham, følger Tim Weah opp.

For Iran ender et svært turbulent mesterskap i gruppespillet, etter at de ikke maktet å sikre det ene poenget som ville sendt dem videre fra gruppa.

PÅ overtid ble det voldsomt drama da Mehdi Taremi gikk over ende i feltet, men Matteo Lahoz lot spillet gå videre til voldsomme iranske protester.

Les også: Iran-spillerne sang med på egen nasjonalsang

USA-show

Carlos Queiroz sendte i kjent stil ut sitt Iran-mannskap med en kompakt tilnærming, vel vitende om at uavgjort etter alle solemerker ville føre laget til åttedelsfinale.

De hvitkledde, som har vært under massivt press for alt utenomsportslig i dette VM, slet med å produsere noe som helst før hvilen, og den amerikanske bølgen skyldte nærmere og nærmere målet til Alireza Beiranvand utover i omgangen.

Etter 38 minutter klarte ikke Iran å stå imot da USA vasket fram et fantastisk angrep.

Weston McKennie tok på seg rollen som quarterback og slo nydelig ball ut til Sergiño Dest.

Backen headet på tvers i feltet, og der dukket stjernespiller Christian Pulisic opp. Chelsea-spillerne fikk under sterkt press innsiden av foten på ball til en svært fortjent 1-0-ledelse til USA.

Hurtigtoget fikk seg en voldsom smell i det som virket å være hans edle deler i duell med Iran-keeper Alireza Beiranvand, og maktet ikke å spille den andre omgangen.

Les også: Gakpo herjet igjen da Nederland sikret gruppeseieren

Store Ghoddos-sjanser

Mens Pulisic ble erstattet av Brenden Aaronson, kastet Queiroz innpå svensk-iranske Saman Ghoddos fra start for Iran.

Den tidligere Östersund-spilleren kom til en stor mulighet da han kom først på et fantastisk innlegg, men headingen til midtbanespilleren forsvant over målet til USA.

Det iranske laget ble oppildnet av et veldig entusiastisk publikum på Al Thumama Stadium, og laget løftet seg innledningsvis i den andre omgangen.

64 minutter ut i oppgjøret kom Ghoddos til en ny gigantisk mulighet da han fikk muligheten inne i feltet, men avslutningen blåste utenfor målet til Matt Turner.

Iran kastet inn spillere utover i omgangen i søken etter den viktige 1-1-scoringen. De hvitkledde presset på for scoring, uten at de maktet å skape særlige muligheter på Turnbull.

Morteza Pouraliganji kom til en stor mulighet dypt inne i overtid, men headingen til iraneren forsvant utenfor stolpen.

Les også: Senegal tar følge med Nederland til 8-delsfinalen