RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pulje-bom av landslagsledelsen

Foto: Scanpix
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Landslagsledelsen tar skylden for at flere av de norske skiskytterne havnet langt nede på resultatlistene på VM-sprinten.

Ledelsen trodde høye startnummer ville gi nordmennene en klar fordel, men i etterkant viste det seg at de burde satset på det stikk motsatte.

Snøforholdene var nemlig adskillig bedre for utøverene som startet i tidligere puljer. Sølvvinner Sven Fischer startet blant annet med nummer 13, og gikk inn til sølv.

- Vi må ta skylden for at både Lars Berger og Egil Gjelland ikke gikk optimalt i sporet i dag. Forholdene ble dessverre dårligere etter hvert som solen varmet snøen, innrømmer landslagssjef Arne Idland overfor TV 2 Nettavisen.

- Noe av årsaken til at vi ville nordmennene skulle starte langt bak, var blant annet at vi trodde det skulle komme snø. Nå i etterkant ser vi jo at ikke dette stemte, sier Idland videre.

Håper på bedre føre
Lars Berger startet som nummer 52, og ble nummer 44 på sprinten. Egil Gjelland skjøt prikkfritt på begge skytingene, men han ble bare nummer 12.

- Skiene fungerte ikke som de skulle i dag. Det var skuffende, sier de nærmest i kor.

- Årsaken var at snøforholdene gjorde det vanskelig å få opp farten. Vi får håpe dette endrer seg i morgen, fortsetter de.

Gullvinneren forsvarer ledelsen
Ole Einar Bjørndalen, derimot, tar landslagsledelsen i forsvar. Han taklet som kjent forholdene perfekt og sikret seg gullmedaljen.

- Været er ikke noe vår egen landslagsledelse kan styre. Så det blir feil å si at de gamblet og tapte. Jeg er sikker på at de hadde gjort grundig research i forkant, fastlår gullvinneren, som også fikk merke at glien på skiene ikke varf all verden underveis, forsvarer han.

Men:

- Hadde jeg startet i en tidligere pulje, kunne jeg nok gjort det enda bedre, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere