Gå til sidens hovedinnhold

Punkterer OL-optimismen

Etter VM-bronsen i fjor vil "alle" ha Claus Mørch (29) med til OL, men fekteren vurderer fortsatt å legge opp etter sesongen.

Bygdøy: - Jeg skal være med i VM i år også, så får vi se. Jeg begynner å bli såpass gammel at jeg tar ett år av gangen, er Mørchs megetsigende svar.
VM-suksessen har ikke gitt noen økonomisk gevinst, men det er heller ikke det juristen er ute etter. 29-åringen satser kun så lenge han er motivert for å gå på trening.
Jeg blir aldri rik på denne idretten, men jeg får dekket det jeg trenger. Jeg fekter kun for heder og ære, og det er egentlig greit det. Jeg synes rett og slett det er gøy, sier Claus.
Viser vei
Norge har aldri tidligere hatt en fekter helt i verdenstoppen, og selv om Bygdøy-fekteren har tatt ni strake NM-gull var det internasjonale gjennombruddet i fjor en liten sensasjon.
Vi hadde ventet så lenge. Jeg har trent Claus siden han var 12, men han har aldri kommet høyere enn 15.-16. plass. Med tanke på midler og muligheter er det helt fantastisk hva Claus har klart, mener trener Mariusz Piasecki.
Piasecki er både landslagssjef og hovedtrener på Bygdøy. Han gleder seg over elevens suksess, og er opptatt av at han viser vei for ungdommene i klubben.
Det er bra for neste generasjon å se at det er mulig å bli god med våre forhold. Vi kan oppnå internasjonale resultater med systematisk trening over lang tid, påpeker polakken.
Gøy med OL
Til tross for en krevende jobb trener Mørch hver dag, og han er innom Bygdøyhus for å fekte flere ganger i uka. Sparringpartnerne i klubben holder høyt nivå, og VM-medaljøren må virkelig skjerpe seg for å vinne treningskampene.
Vi har et veldig bra treningsmiljø, og noen av gutta fra toppidrettsgymnaset på Wang begynner å bli veldig bra. Jeg får bank av og til og det har jeg bare godt av, innrømmer VM-medaljøren.
Den indre motivasjonen og viljen til å bli bedre har ført Mørch helt opp i verdenstoppen. "Alle" innen fekting vil se at karrieren blir kronet med deltakelse i olympiske leker i Beijing i 2008.
Det blir tyngre og tyngre å dra på trening for hvert år, og det er veldig vriene OL-krav. Jeg planlegger ikke mer enn ett år framover, parerer Mørch.
Før han trekker pusten og setter opp et lurt smil.
Men det hadde jo helt klart vært gøy med OL!
Jeg fekter kun for heder og ære, og det er egentlig greit det
Claus Mørch

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller