*Nettavisen* Sport.

Punkteringer ødela for Petter

Foto: Micke Fransson / SCANPIX

Fire punkteringer ødela for en god første dag av Rally Portugal for Petter Solberg.

(ANB) Oslo: Den første hele dagen av Rally Portugal ble en real berg og dalbane for spydebergekspressen. Dessverre endte det met at han måtte bryte den siste etappen fredag.

Det startet imidlertid bra. Han hadde den raskeste tiden på første prøve, mens en punktering satte ham ett minutt bak på den neste. På de tre neste etappene fikk han igjen opp dampen og klatret stadig nærmere pallen.

Helt til den sjuende, og siste, etappen fredag. Tre nye punkteringer gjorde sitt til at han tapte flere minutter og valgte å stoppe noen meter før målpassering, slik at han heller fikk maksimaltida på 10 minutter tillegg fra fartsprøven.

Det var en utrolig skuffet Solberg som lot seg intervjue av WRC-radioen ved målpassering.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi skal ha hatt samme trykk på dekkene som de andre førerne, men likevel sprakk de opp og da nytter det ikke å kjøre fort, sa Petter Solberg.

- Den første punkteringa i dag var min egen feil. Da kjørte jeg i en stein, men de tre neste punkteringene vet jeg ikke. Kanskje dekkene ikke holder mål, sa en tydelig skuffet Solberg om Michelin-dekkene.

Latvala leder
Jari-Matti Latvala leder rallyet etter første dag. Finnen har sikret seg et forsprang på 11,5 sekund til sin lagkompis i Ford, Mikko Hirvonen.

Citroën-førerne Sebastien Loeb og Sebastien Ogier valgte begge å bremse opp like før mål på den siste etappen, slik at de slapp å lede etter første dag. Lederen må nemlig kjøre først hele lørdag, noe som kan være i lederens disfavør.

- Jeg kunne ikke få nok forsprang i dag uansett, så da foretrakk jeg heller å kjøre som nummer to eller tre i morgen, sa Loeb etter sin etappe.

- Man måtte hatt et stort forsprang før lørdagen dersom det hadde vært OK og kjørt først. Det er ikke sikkert det er dårligere å kjøre først, det får vi se i morgen, men jeg valgte i alle fall ikke å risikere å tape mye tid på det i morgen, uttalte Ogier, som ledet rallyet før den siste etappen.

- Jeg er ikke redd for forholdene. De kommer ikke til å være mye annerledes enn i dag, og Mikko (som kjørte først hele fredag) har hengt bra med gjennom hele dagen, sa Latvala.

Loeb og Ogier er henholdsvis 13,7 og 16,7 sekunder bak Latvala.

Østberg uheldig
Ettersom Petter Solberg valgte å bryte den sjuende etappen, rykket Henning Solberg opp til femteplass. Han ligger over to minutter bak de fire kamphanene i front.

- Det har egentlig gått bedre og bedre. Jeg taper mindre til de beste og føler bilen oppfører seg fantastisk. Jeg er fornøyd med dagen, sa storebror Solberg etter den sjuende etappen.

Solberg kniver med Mark Wilson om femteplassen, briten er fem sekunder bak nordmannen.

Også Mads Østberg deltar i rallyet, men i likhet med Petter Solberg har Østberg vært uheldig med utstyret. På den aller første publikumsetappen torsdag tapte han over to minutter på grunn av en kollisjon og punktering, mens allerede på den første fredagsetappen måtte bryte på grunn av en ødelagt girkasse.

Både Solberg og Østberg stiller angivelig til start lørdag morgen, men da helt uten vinnermuligheter. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.