*Nettavisen* Sport.

Punkterte i nest siste runde

Foto: David Davies (Pa Photos)

Et kjedelig Formel 1-renn ble med ett svært dramatisk mot slutten.

09.05.10 18:42

Red Bulls Mark Webber startet i pole position, og var i suveren ledelse gjennom hele Formel 1-runden i Barcelona på søndag.

Australieren kunne krysse målstreken i ensom majestet foran hjemmefavoritten Fernando Alonso på andreplass og Sebastian Vettel på tredje, og tok med det sin første seier for sesongen - og sin tredje totalt i karrieren.

- Det var et fantastisk resultat. Jeg er overlykkelig, sa Webber etter løpet, i følge Reuters.

Det var egentlig aldri stor spenning knyttet til hvem som skulle stikke av med seieren i Spania. Det må antakeligvis banen på Circuit de Catalunya ta sin del av skylden for.

- Jeg synes ikke at baner hvor det i realiteten ikke er mulig med forbikjøringer har noe i Formel 1 å gjøre. Sånn, der fikk jeg sagt det, skrev BBCs livereporter Caroline Cheese underveis i løpet.

Og hun hadde unektelig et poeng, selv om de siste rundene av løpet ble et Hollywood-drama verdig.

Bremseproblemer
Stillingen i toppen var stort sett uforandret gjennom hele løpet - inntil det gjensto noen få runder. Da ble det hele plutselig svært så dramatisk, uten at banen skulle ha sin del av fortjenesten for akkurat dét.

Først elleve runder før slutt, da Sebastian Vettel fikk problemer med sin bil. Red Bull-føreren, som på det tidspunktet lå på tredjeplass bak Lewis Hamilton, måtte en tur innom depotet for å skifte dekk, og dermed snek Fernando Alonso seg forbi tyskeren.

Problemene fortsatte for Vettel, som fikk beskjed fra Red Bull-teamet om at bremsene var i ferd med å svikte.

- Du må sakne på farten, dette er kritisk, var meldingen Vettel fikk på sin radio.

Like etterpå gikk dramatikken til nye høyder.

Hamilton mistet kontrollen
Lewis Hamilton hadde holdt andreplassen helt siden den 18. runden av løpet, men bare én runde før mål punkterte britens McLaren-bil, og Hamilton føk rett ut av banen. Fortvilet kunne 25-åringen bare konstatere at løpet var ødelagt, og Fernando Alonso overtok andreplassen på hjemmebane.

Sebastian Vettel klarte på tross av bremseproblemene å holde Michael Schumacher bak seg, og kjørte inn til tredjeplass. Den sistnevnte motorsportlegenden tok fjerdeplassen, hans beste plassering for sesongen, mens McLarens Jenson Button fulgte etter.

Det betyr at Jenson Button beholder ledelsen i Formel 1-sirkuset sammenlagt. Når fem av 19 løp er unnagjort, er det imidlertid uhyre jevnt i toppen av sammendraget.

Med 70 poeng er britiske Button tre poeng foran Fernando Alonso. Sebastian Vettel følger på tredjeplass foran dagens vinner, Mark Webber - med henholdsvis 60 og 53 poeng.

Fra Button på førsteplass til Felipe Massa på sjuende, skiller det likevel ikke mer enn 21 poeng.

Neste helg fortsetter verdensmesterskapet med den beryktede traseen i Monaco.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.