*Nettavisen* Sport.

Pusterom for Nordlie

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Lillestrøm sjokkåpnet og slo Viking 2-0.

05.05.08 23:13

Lillestrøm-trener Tom Nordlie har vært under et hardt press de siste ukene på grunn av dårlige resultater og interne konflikter med manager Jan Åge Fjørtoft, men mandag fikk den profilerte treneren endelig et pusterom da laget hans slo Viking 2-0 på Åråsen.

Romerikslaget virket svært bestemt på å snu den dårlige seriestarten og etter en kanonåpning på kampen sikret Nordlies menn seg sesongens første trepoenger i Tippeligaen.

Kampens første mål kom allerede etter fem minutter da Arild Sundgot fikk hode på et innlegg fra Simen Brenne. Storscoreren headet ballen kontant i nettet. Se målet her .

Seks minutter senere var det duket for 2-0 da Olivier Occean kjempet inn nok et Brenne-innlegg og LSK hadde fått en kanonstart på kampen. Se målet her.

Med seieren i dag rykker Lillestrøm opp til tolvteplass med fem poeng, mens Viking forblir på sjuendeplass med ni poeng.

Forsiktig Nordlie
Lillestrøm-treneren var imidlertid klar på at det ikke var noen grunn til å ta av ennå.

- Det trengs tre punkter for å lage en kurve, så vi får vente og se. Men vi har fått samlet oss litt etter at en del bråk har splittet oss, sier Nordlie til TV 2 Sporten.

Målscorer Arild Sundgodt var litt mer optimistisk etter dagens seier.

- Dette var en stor lettelse. Det er veldig god stemning i garderoben nå. Det er omtrent som å vinne cupfinalen igjen. Vi har åpnet dårlig og har måttet jobbe hardt. Nå får vi håpe pilen peker oppover igjen, sier Sundgot.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Sjokkåpnet
Lillestrøm viste rett fra start at de ønsket å snu den dårlige formen laget hadde vist så langt denne sesongen.

Og allerede etter fem minutters spill fikk altså Kanarifuglene uttelling da Arild Sundgot fikk hode på et innlegg fra Simen Brenne og headet ballen kontant i mål. Det var imidlertid svakt av Viking-keeper Kristian Nicht som ble stående på streken i stedet for å komme ut.

Bare seks minutter senere var det duket for 2-0 og nok en gang kom målet etter en heading. Brenne slo en pasning inn i feltet og kraftspissen Oliver Occean ofret alt i duell med vikingeforsvaret og kjempet ballen i mål. En sjokkåpning av Lillestrøm.

Lillestrøm fortsatte å kjøre kampen og sto for det meste av målsjanser.

Etter 37 minutter la Jon Midtun Lie fint inn foran mål og Vikings keeper fikk bare så vidt fistet ballen vekk foran hode på Olivier Occean.

Vikings største mulighet i omgangen kom etter et Allan Gaarde-frispark, men LSK-keeper Otto Fredriksson sto godt plassert og reddet forsøket.

Ett minutt før full tid stormet Simen Brenne i angrep, men ble taklet av Ragnvald Soma på vei mot mål. Dommer Espen Berntsen dro frem det gule kortet.

Omgangen endte 2-0.

(saken fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Viking-press
Lillestrøm-trener Tom Nordlie bedyret i pausen at romerikslaget skulle fortsette å angripe i andre omgang, men det var i stedet Viking som kom best i gang.

Etter 53 minutter fikk Andrius Velicka en kjempesjanse da han dempet ballen fint inne i Lillestrøm-feltet, men skuddet gikk langt over.

LSK var imidlertid heller ikke ufarlige og etter 63 minutter klinte Khaled Mouelhi til fra drøyt 25 meter, men ballen smalt i tverrliggeren.

Viking ville ikke være noe dårligere og bare minutter senere traff også Nickolai Stockholm tverrliggeren etter et skudd fra rundt 16 meter.

Etter denne kanonaden kom Lillestrøm mer med i kampen igjen og etter 78 minutter var Magnus Myklebust nær ved å punktere kampen da han kom seg fri fra Viking-forvaret, men skuddet ble for dårlig.

Lillestrøm forsvarte seg godt mot slutten, mens Viking-spillerne begynte å se slitne ut. Kampen ebbet ut med 2-0 og tre viktige poeng til Tom Nordlies menn.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.