RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin har kalt inn russiske friidrettstopper til møte

«PLANLAGT MØTE»: President Vladimir Putin befinner seg i Sotsji, og skal treffe ledende personer i rundt Russlands friidrettslandslag onsdag.
«PLANLAGT MØTE»: President Vladimir Putin befinner seg i Sotsji, og skal treffe ledende personer i rundt Russlands friidrettslandslag onsdag. Foto: Alexei Druzjinin (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men talsmann for presidenten hevder dopingbevis mangler.

Russlands president, Vladimir Putin, skal onsdag ha et møte med landslagsledelsen i russisk friidrett i OL-byen Sotsji.

Det er derimot møte som er planlagt lenge, og skal ikke ha sammenheng med dopingskandalen blant friidrettsutøvere i landet.

Mandag ble det lagt fram en rapport av det internasjonale antidopingbyrået (WADA) som blant annet viste omfattende manipulering av dopingprøver innen russisk friidrett.

Tirsdag gikk russiske myndigheter ut og kommenterte avsløringene for første gang. Svaret var kanskje ikke så overraskende.

- Så lenge det ikke lagt fram noen bevis er det vanskelig å akseptere beskyldningene. De framstår som grunnløse, sa en talsmann for president Putin.

Russland risikerer å bli utestengt fra framtidige mesterskap hvis det ikke blir ryddet opp.

Det russiske friidrettsforbundet sa tirsdag at landslagstrener Jurij Borzakovskij, en tidligere OL-vinner på 800 meter, skal møte Putin i Sotsji onsdag.

Møtet har vært planlagt en stund som et ledd i forberedelsene til OL i Rio, men den russiske friidrettspresidenten Vadim Zelitsjenok opplyste overfor AP at dopingbeskyldningene nok kan bli tatt opp under møtet.(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere