RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin slår tilbake mot dopingbeskyldninger

KRITISERER RAPPORTEN: Vladimir Putins talsperson vil ikke være med på at russerne har drevet med systematisk doping.
KRITISERER RAPPORTEN: Vladimir Putins talsperson vil ikke være med på at russerne har drevet med systematisk doping. Foto: Alexei Druzhinin (Ap)
Sist oppdatert:
Gjennom talsmannen sin slår Putin fast at det internasjonale antidoping-forbundet (WADA) sin rapport er grunnløs.

Friidretten har i mange år hatt et dårlig rykte på seg for den utbredte dopingen som har blitt avslørt. En fersk rapport fra WADA anklager det russiske idrettsforbundet for å systematisk destruere eller sabotere dopingprøver. 

Spekulasjonene rundt mulige sanksjoner har vært mange, det mest ekstreme forslaget er å utestenge alle russere fra idrettsarrangementer som OL i Rio neste sommer.

Det vil ikke Vladimir Putin ha noe av.

- Så lenge det ikke finnes bevis er det vanskelig å vurdere disse anklagene, men de fremstår relativt grunnløse, sier Putin gjennom sin talsperson, skriver the Guardian.

Om spekulasjonene rundt forskjellige straffemetoder er han heller ordknapp.

- Det er ikke vår jobb å spekulere i resultatene av slike skandaler, sier talspersonen videre.

Ifølge NRK-korrespondent Morten Jentoft har beskyldningene blitt mottatt med vantro i Russland. Mange kommentatorer har hevdet at dette er et ledd i et storpolitisk spill og ment som straff for russernes aktivitet på Krimhalvøya og i Øst-Ukraina.

Anklagene er relativt omfattende og inkluderer blant annet to medaljevinnere - gull og bronse - på 800 meter for kvinner i London-OL 2012. Det hevdes også at direktøren for det russiske dopinglaboratoriet kastet 1417 dopingprøver.

Mennene bak WADA-rapporten - en gruppe ledet av Richard W. Pound fra Canada - foreslår å frata lisensen til det russiske laboratoriet og utstenger Russland fra friidretten til de kan bevise å ha ryddet opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere