Gå til sidens hovedinnhold

- Qatar får VM i 2016

Norge skal angivelig være ute av kampen om å arrangere sykkel-VM.

Qatar vil få tildelt sykkel-VM i 2016 av UCI, det internasjonale sykkelforbundet, under verdensmesterskapet i Limburg (Nederland) neste måned.

Det får sykkelnettstedet cyclingnews.com opplyst av en kilde nær UCI.

- Det er ingen andre kandidater for 2016 (igjen), kun Qatar. Qatar og UCI er enige om en eksklusiv løsning. Mesterskapet kan bli noe flyttet for å unngå den varmeste perioden. Avtalen nærmer seg, sier kilden til cyclingnews.com.

Nettstedet har også vært i kontakt med UCI, som sier at Qatars søknad er mottatt og vurdert, men at ingenting er signert ennå.

Norge gir ikke opp kampen
Opplysningene betyr at Norge kan se langt etter sykkel-VM i 2016, som har vært ambisjonen i lang tid.

procycling.no får bekreftet av sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, som har snakket med UCI om temaet senest denne uken, at Qatar ligger foran Norge i kampen om mesterskapet.

- Ja, det stemmer. Men det er litt mer komplisert enn det du forteller meg (cyclingnews.coms opplysninger, vår.anm.). Det er slik at USA, som skal arrangere i 2015, har møtt på noen utfordringer.

- Det har gjort at Qatar har stilt seg villig til å være reserve i 2015, på kort varsel. Hvis de ikke overtar mesterskapet fra USA, som skulle være utenfor Europa, har de på mange måter blitt lovet mesterskapet i 2016, forklarer Tiedemann Hansen til procycling.no.

Men det sykkelpresidentaen kan love er at Norge ikke har gitt opp kampen om å arrangere sykkel-VM innenfor en periode på fem år.

- Vi er i god dialog om 2017, men har ikke gitt opp 2016, sier han på telefon til procycling.no fra tribuneplass i London Velopark under de olympiske leker i London lørdag kveld.

Norges søkerby: Bergen
Norge la som kjent inn en søknad om å få mesterskapet i febuar. Etter en lang prosess gikk Bergen seirende ut av kampen om å være norsk søkerby til sykkel-VM 2016.

Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Trondheim, Lillestrøm og Drammen ble utkonkurrert i den interne norske søkerkampen høsten 2011.

Les også: Går inn for Sykkel-VM i Norge

Land som Belgia og Storbritannia har også vist interesse.

Thor Hushovd har tidligere uttalt at han ikke tror det nødvendigvis vil være en ulempe for den norske søknaden.

- Det er slik at sykkelsporten ekspanderer mer og mer. UCI ønsker å spre idretten ut i verden, og det kan være en fordel for Norge, som ikke er av landene som pleier å arrangere slike mesterskap, sa den norske stjernesyklisten til procycling.no etter at Bergen ble valgt som norsk vertskapsby i fjor høst.

Han fikk den gang støtte av den norske sykkelpresidenten, Harald Tiedemann Hansen:

- At vi gikk for Bergen var blant annet fordi de hadde et sterkt særpreg og er litt eksotiske. UCI er klare på at de vil ha VM «worldwide».

Kommentarer til denne saken