Qatar gjør jobben på hjemmebane

Foto: Scanpix/AFP PHOTO/KARIM JAAFAR

Vi har veldig god tror på arrangørlandet Qatar mot Kuwait søndag. Sjekk våre oddstips.

16.01.11 13:43

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Søndagens langoddsprogram består av 78 objekter og fire spennende oppgjør fra Premier League står på menyen. Ellers er det selvsagt kamper fra Serie A i Italia, både Barcelona og Real Madrid er på listen. Det er vintersport fra både langrenn og skiskyting, bandy, ishockey og en del håndballkamper fra håndball-VM.

Tipsene våre lørdag vil neppe gå inn i historien som de beste, en scoring fra enten Burnley eller Norwich i sluttminuttene hadde endret på det. Det er bare å ta nye tak, det kommer alltid dager der man ikke treffer uansett hvor godt forberedt man er.

Søndagens meny:
Tipping: Barca jager sin trettende strake
Odds: Ingen vinnere på Anfield
Odds: Lesernes oddstips søndag
Lotto: Har du vunnet 5,3 millioner?
Trav: Eirik Høitomt på tokt i nord

Qatar - Kuwait
Siste runde i gruppe A i Asiamesterskapet i ettermiddag. Vertsnasjonen Qatar spilte seg stort opp etter en begredelig start mot Usbekistan og tok en fortjent og svært viktig 2-0-seier over Kina i forrige runde.

Stillingen i gruppen er som følger:
Usbekistan 6 poeng og 4-1 i målforskjell
Qatar 3 poeng og 2-2 i målforskjell
Kina 3 poeng og 2-2 i målforskjell
Kuwait 0 poeng og 1-4 i målforskjell

Her er betingelsene foran ettermiddagens kamper:
Kuwait er ute med tap eller uavgjort, men har en teoretisk sjanse til å gå videre med storseier over Qatar. Usbekistan er videre med seier eller uavgjort, men kan risikere å ryke ut ved tap for Kina. Qatar er helt sikkert videre hvis de tar flere poeng enn Kina i dag, og det samme gjelder for Kina hvis de tar flere poeng enn Qatar.

Hvis Kina og Qatar begge spiller uavgjort, vil Qatar gå videre på innbyrdes oppgjør. Så finnes det to scenarier som gjør det hele litt komplisert:

1. Kina og Qatar taper sine kamper. Da ender Qatar, Kina og Kuwait på 3 poeng, og det vil stå likt i innbyrdes oppgjør. I så fall vil målforskjellen fra oppgjørene mellom de tre lagene telle (kampene mot Usbekistan holdes utenfor regnskapet).

Kina vil ende på 2-2 i målforskjell, Qatar starter på 2-0, og Usbekistan starter på 0-2. Skulle Qatar tape med ett mål, er de videre. Dersom de skulle tape 0-2, vil alle tre lagene stå med 2-2 i målforskjell.

Da vil den totale målforskjellen i gruppen gjelde. Deretter fair play-statistikk, så loddtrekning.

2. Kina og Qatar vinner sine kamper. Da ender Kina, Qatar og Usbekistan på 6 poeng. Hvis vi tar Kuwait vekk fra regnestykket, starter Kina med 0-2 i målforskjell, Usbekistan med 2-0, og Qatar ender på 2-2.

Kinesisk 2-0-seier (og seier til Qatar) innebærer altså at alle tre lagene vil stå likt. Som i scenariet over vil da den totale målforskjellen i gruppen gjelde. Deretter fair play-statistikk, så loddtrekning.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Selv om Qatar i teorien kan klare seg med både tap og uavgjort, er det ingen tvil om at de må gå for seier. Samtidig er Kuwait nødt til å vinne stort, så dette kan bli en sjanserik affære.

Sportspills medarbeider Thomas Gulbrandsen har sett begge oppgjørene til Qatar, og laget spilte en meget god kamp mot Kina sist. Spesielt kaptein Bilal Mohammed, keeper Qasem Burhan og spissen Yusef Ahmed, som scoret begge målene, holdt høy klasse, og resten av laget jobbet knallhardt gjennom hele kampen.

Kuwait var uheldige og fikk en spiller utvist ti minutter før hvilen i åpningskampen, men var brukbart med frem til Kina gikk opp til 1-0 et stykke etter pause. Klarte seg også greit mot Usbekistan, men laget er for grått til at vi tror de skal ha noen sjanse mot et Qatar som spiller med selvtillit og sterk kampmoral foran hjemmefansen.

Qatar har den meget gode, brasilianskfødte midtbanespilleren Fábio César Montezine tilbake etter skade. Kuwait må klare seg uten den viktige forsvarsspilleren Mesaed Neda, som fikk rødt kort i åpningskampen. Ellers kjenner vi ikke til skader eller karantener på sentrale spillere på noen av lagene.

Norsk Tipping betaler 1,60 i odds for at hjemmelaget (Qatar) gjør sin del av jobben. Det er i øyeblikket på nivå med det beste i markedet. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel, så den må kombineres.

Finsk sisu
Vi beveger oss da til kvinnenes jaktstart i skiskyting som foregår i Ruhpolding. Og duellen mellom svenske Anna Carin Zidek og finske Kaisa Mäkäräinen. Merkelig nok har Norsk Tipping den svenske jente som favoritt i denne duellen. Verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen har vært meget solid denne sesongen, og ikke minst holder hun vesentlig høyere fart i sporet enn Zidek.

På gårsdagens sprint pådro Kaisa Mäkäräinen seg en strafferunde, mens Zidek skjøt feilfritt. Og likevel var det kun to sekunder som skilte dem i mål. Kaisa Mäkäräinen slår Zidek med en strafferunde mer, og kanskje også med to og da synes vi 1,80 i odds på Kaisa er spillbart. Zidek har ikke i nærheten av den samme farten i sporet som hun hadde i glansdagene og vi har god tro på Kaisa Mäkäräinen i ettermiddag (spillestopp på damenes skiskyting er kl 15.15).

Spilleforslag 2 søndag (totalodds er 2,88 og vår innsats er kr 100):
Kamp 32 Anna Carin Zidek - Kaisa Mäkäräinen 1,60 1,80
Kamp 51 Qatar - Kuwait 1,60 3,20 4,20
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag