Et qatarsk TV-program ser ut til å hånle av Tyskland etter VM-exiten torsdag kveld. Til tross for at de slo Costa Rica, endte det likevel med hjemreise da Japan sjokkerte og slo Spania.

Dermed var fotballnasjonen ute av mesterskapet i Qatar, noe TV-selskapet Alkass like gjerne gjorde et stort nummer ut av på sin sending i etterkant.

De medvirkende i sendingen vinket nemlig til kameraet mens de holdt seg for munnen. Noe flere tror er et stikk til Tyskland, som fikk massiv oppmerksomhet da de gjorde samme gest på et lagbilde tidligere i mesterskapet.

Det var NRK som omtalte saken først.

Les også: Sjokkseier til Japan – VM-fiasko for Tyskland

Innslaget kritiseres

Klippet fra den qatarske TV-kanalen har fått massiv oppmerksomhet og har skapt en rekke reaksjoner. Også her til lands.

– Det syntes jeg er dårlig stil. I alle fall fra et arrangørland, så de bør holde seg for god for det, uttalte Åge Hareide til statskanalen torsdag kveld.

NRK-ekspert Kristoffer Løkberg stemmer i:

– God gammeldags skadefryd.

Les også: Reagerer på Ronaldo-blemme: – Vil bli husket

Markerte før kamp

Det var altså torsdag at Tyskland røk ut av mesterskapet i Qatar. VM kan oppsummeres som en fiasko for fotballnasjonen, som var spådd å ta seg lenger enn til gruppespillet.

Det har imidlertid ikke vært de sportslige prestasjonene til tyskerne som har fått mest oppmerksomhet den siste tiden.

I forkant av kampen mot Japan for en drøy uke siden poserte spillerne med hånden foran munnen før avspark. Det gjorde de etter at bruk av regnbuefarger på utstyr og kapteinsbind hadde blitt et hett tema i VM-byen.