Gå til sidens hovedinnhold

Quarterbackens hevn

Ingen ville ha Aaron Rodgers. Natt til mandag vil han vise verden hva han er god for.

I 2002 ville ingen ha talentet Aaron Rodgers - ni år senere har Green Bay Packers' quarterback Super Bowl i sine hender.

Rodgers vokste opp i Butte County i California. Han spilte for Pleasant Valley High School og satte flere rekorder. Blant annet seks touchdownpasninger i en kamp.

Starten på et eventyr
Til tross for gode prestasjoner for High School-laget, fikk ikke Rodgers noen tilbud fra Divisjon 1-skoler i 2002. Bortsett fra Illinois, som tilbød en såkalt «walk-on-avtale». Det vil si at Rodgers ikke ble tilbudt stipend. Dermed ble quarterbacken værende i Butte County, og spilte for Butte Community College i Oroville.

I sin første sesong i Butte CC, førte Rodgers laget sitt til en 10-1 rekord og kastet 28 touchdowns på 11 kamper. Ved sesongslutt var laget ranket som nummer to i USA.

Nå var det umulig å ikke legge merke til quarterbacken.

Jeff Tedford var hovedtrener for The University of Berkley og hentet Rodgers til California Bears. Her ble det nye rekorder og kåringer som utnevnte quarterbacken til mest verdifulle spiller.

Rodgers var klar for NFL.

San Francisco 49'ers hadde førstevalg i «draften» i 2005, men var ikke interessert i å hente Rodgers. Mike Nolan, som nå er defensiv koordinator i Miami Dolphins, hevdet han ikke kunne samarbeide med en spiller med Rodgers holdning. Dermed havnet han i Green Bay Packers.

Lærte av legenden
Brett Favre, kanskje den beste quarterbacken noensinne, var soleklart førstevalg i Packers, dermed måtte Rodgers nøye seg med å være backup fra 2005 til 2008.

Da Favre bestemte seg for å legge opp i 2008, satt Rodgers klar til å ta over.

Det har han gjort med stor suksess. I 2009 deltok han i Allstar-kampen Pro Bowl, kastet 197 yards og to touchdownpasninger. I 2010 ble Rodgers kåret til FedEx Air NFL Player of the Year og er nå klar for å føre laget sitt til Super Bowl-triumf mot Pittsburgh Steelers natt til mandag.

Ser du godt etter, vil du legge til Rodgers spesielle feiring i nattens Super Bowl. 27-åringen bruker å gjøre en bevegelse som om han tar på seg et belte når Packers gjør gode trekk. Lagkameratene kaller feiringen «The Championship Belt». Lagkamerat og wide receiver Greg Jennings forklarer.

- Det er bare en greie han har begynt med. Vi blir ordentlig oppglødd når vi ser ham gjøre det, for da skjønner vi at vi har gjort det bra, sier Jennings.

Blir det mange «Championship belt-bevegelser» fra Rodgers natt til mandag, er sjansen stor for at vi får se ham løfte Vince Lombardi-trofeet etter Super Bowl XLV.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken