RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Queiroz: – Vi har en matchball til


Irans landslagssjef Carlos Queiroz så sitt lag tape for Spania onsdag. Nå ser han fram til mandagens kamp mot fødelandet Portugal, som er en ny matchball i kampen om VM-avansement. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix
Irans landslagssjef Carlos Queiroz så sitt lag tape for Spania onsdag. Nå ser han fram til mandagens kamp mot fødelandet Portugal, som er en ny matchball i kampen om VM-avansement. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Irans landslagssjef Carlos Queiroz gir ikke opp håpet om VM-avansement etter tapet mot Spania. Han gleder seg til å møte fødelandet Portugal i avgjørende kamp.

– Vi viste i dag at vi var villige til å lide og til å konkurrere. Det er ingen tvil om at Spania spiller vidunderlig, stilfull fotball, men jeg synes vi fortjente et bedre resultat, sa 65-åringen etter kampen.

Iran ledet gruppe B etter sin 1-0-seier over Marokko og ville med tre poeng onsdag vært klar for cupspillet. Nå er laget trolig nødt til å slå Portugal i siste runde for å gå videre.

– Om vi tenker på det som tennis, hadde vi en matchball i dag, og vi har en til mot Portugal. Alt er åpent. Vi lever fortsatt og drømmer fortsatt, sa Queiroz.

Han har vært landslagssjef for Portugal i to perioder (1991-93 og 2008-10), var assistent for Alex Ferguson i Manchester United og senere hovedtrener i Real Madrid. Han har vært Irans landslagssjef siden 2011 og har skapt fotballfeber i landet med årets VM-lag.

Iran hadde ikke bare solid støtte fra landsmenn på tribunene i Kazan, hjemme i Teheran fulgte menn, kvinner og barn kampen sammen på storskjerm på byens storstue Azadi stadion. Myndighetene tillot for første gang siden revolusjonen for 37 år siden kvinner på tribunene sammen med menn for å se fotball.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere