*Nettavisen* Sport.

Quick Step jakter verdensmester

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Zdenek Stybar drømmer om vårklassikerne allerede neste sesong.

23.11.10 21:25

Nettstedet sporza.be melder tirsdag kveld at cyclocross-verdensmester Zdenek Stybar (Telenet-Fidea) er på vei til Quick Step.

Det belgiske Quick Step-laget fikk fornyet Pro Team-status mandag, og er nå på jakt etter flere ryttere.

- Sist mandag var nesten klar for å signere kontrakt med Telenet(-Fidea), sier tsjekkeren til nettstedet og legger til;

Drømmer om brosteinsklassikerne
- Men jeg var ikke helt fornøyd med kontraktstilbudet. Plutselig fikk jeg et godt tilbud fra Quick Step, noe som overrasket meg.

25-åringen har vært linket til Quick Step i flere måneder, noe som tok seg opp etter at Stybar fortalte belgisk presse at Paris-Roubaix og Ronde van Vlaanderen var ritt han stadig drømte om.

Stybar har gitt sitt nåværende lag en siste mulighet til å matche Quick Steps tilbud.

Mistet litt av høstformen
Urolig? Slapp av. Zdenek Stybar sykler IKKE i verdensmestertrøyen på landeveien. Hvis vi ser på Stybars landeveisresultater de siste årene er det grunn til å tro at han blir hjelperytter for Tom Boonen i vårklassikerne. Det skal også legges til at de fleste rittene er brukt som oppkjøring til cyclocross-konkurransene.

Stybars kontrakt med Telenet-Fidea går ut i slutten av desember. Cyclocross-sesongen (i Europa) er fra oktober til februar.

25-åringen skal etter planen forsvare verdensmestertittelen i slutten av januar neste år. Stybar startet denne sesongen utrolig sterk, men ble satt tilbake av en kneskade for noen uker siden da han skadet seg på stranden på Mallorca (!).

På lørdag sykler tsjekkeren, Sven Nys (storfavoritt), Niels Albert og resten av cyclocrossrytterne verdenscup i Koksijde (Belgia). Ja, Stybar vant også der i fjor.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.