RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Quintana kan droppe Touren

Sist oppdatert:
Fjorårstoeren trenger tid til å utvikle seg, sier lagledelsen.

– Vi kommer ikke til å bestemme Quintanas rittplan før i slutten av januar. Om han sykler Giro d’Italia eller Tour de France, er ikke sikkert ennå, men vi lager et program som gjør at formen hans er absolutt toppet til én av delene, sier Eusebio Unzue, manager i Movistar, til VeloNews.com.

Det eneste som er klart er at Quintana starter sesongen i Tour de San Luis i januar. På oppfølgingsspørsmål om nok et Tour de France, er lederen usikker.

– Giroen er et bra løp for unge ryttere. Det passer bra for å utvikle Grand Tour-ryttere, sier Unzue.

Stresser ikke
Quintana sjokkerte en hel sykkelverden med å vinne den hvite samt den prikkede trøya i Tour de France, bringe Team Sky-laget i knestående og vinne den 20. Etappen. Alt sammen som 23 år gammel og for de fleste som en relativt ukjent rytter.

NAIRO QUINTANA: Var så å si den eneste hodepinen til Chris Froome i løpet av årets Tour de France.
NAIRO QUINTANA: Var så å si den eneste hodepinen til Chris Froome i løpet av årets Tour de France.

Quintana har kontrakt med Movistar fram til 2015. Det gjør at 34-årige Valverde, ifølge Unzue, får bære laget på sine skuldre ett år til, mens Quintana for alvorlig får skikkelig fotfeste i toppen av sykkelsporten.

– Vi har ikke dårlig tid eller stresser med utviklingen hans. Han har allerede bevist han kan kjøre bra over tre uker. Videre er det et spørsmål om tålmodighet, sier Unzue.

Mye press
Laglederen trekker fram presset som den største faktoren mot en Tour de France-deltakelse, som er kjent for å være langt større i Touren enn Giroen. Videre mener han Froome nesten er for god til å stille opp mot.

– Etter resultatet i Tour de France, må han lære seg å leve med presset og forventningene som følger med, ikke minst fra media. Han klarer det bra til nå, han er moden for alderen. Men vi må likevel gi ham tid til å utvikle seg.

CHRIS FROOME: Er ifølge Unzue (innfelt) verdens beste etapperytter de siste tre årene.
CHRIS FROOME: Er ifølge Unzue (innfelt) verdens beste etapperytter de siste tre årene.

– Chris Froome har allerede bevist han er verdens beste etapperytter de siste tre årene. Det vil bli vanskelig å slå ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere