Gå til sidens hovedinnhold

- Rösler er bedre enn Nordlie

Viking-fansen hyller Uwe Rösler som en bedre trener enn Tom Nordlie.

VIKING STADION (Nettavisen): 5. november 2006: Viking slår Brann 5-0 og redder på mirakuløst vis plassen i Tippeligaen. Tom Nordlie hylles om den ubestridte redningsmannen. Han blir kalt frelseren i lokalavisene, og enkelte snakker om Nordlie på sokkel i Stavanger.

- Spilte et dobbeltspill
Viking ville ha med Nordlie videre og tilbudte treneren en årslønn som ville sprenge alle tidligere rekorder på Viking Stadion. Men ti dager etter at han reddet Viking fra nedrykk overtok han Lillestrøm.

- Hva som skjedde etter 15. november, blir rene spekulasjoner. Men jeg mistenker Nordlie for å ha spilt et dobbeltspill, sier pressetalsmann for Vikinghordene, Rune Oftedal, til Nettavisen - uten å si noe særlig mer om den saken.

- En bedre trener
Uwe Rösler ble som kjent ansatt som Vikings nye trener. Tyskeren har raskt blitt en populær mann i Stavanger.

- Bare se på det han har gjort på treningsfeltet. Jeg mener Nordlie først og fremst reddet Viking fordi han er en utmerket coach. Men Rösler er en bedre trener, sier Oftedal, og slår fast:

- Jeg er faktisk glad Nordlie ikke ble værende i Viking nå. Rösler og det trenerteamet han har satt sammen er bedre enn det Nordlie kunne gjort, sier Oftedal mens Rösler gir sin ordre til spillerne ute på Vikings treningsbane i Jåttåvågen.

Hylles av spillerne
Midtbanespilleren Jone Samuelsen er glad det ble Uwe Rösler som ble Vikings nye sjef.

- Uwe skal ha æren for det vi har utrettet denne sesongen. Han er en utrolig god leder, sier Samuelsen til Nettavisen.

- Er han en bedre trener enn Nordlie?

- Jeg har ingenting imot Nordlie, og kommer til å hilse på ham før kampen på søndag, for å si det sånn. Det blir vanskelig å svare på et slikt spørsmål, siden vi aldri får svaret på hvordan vi hadde gjort det med Nordlie som trener. Likevel er jeg veldig glad for at det ble Rösler som overtok, svarer Samuelsen.

Uwe Rösler er smigret av skryten fra fansen og spillerne – men holder beina trygt plantet på jorden.

Gir spillerne æren
Han gir først og fremst spillerne æren for at Viking denne sesongen har gått fra å være en dumpekandidat til en klar medaljekandidat.

- Det er spillerne som er utpå der og gjør jobben i kampene. Det er de som skal ha æren for at vi slet i fjor, og er i toppen i år. Og det skifter dessuten fort i fotball. Det spørs om jeg hadde vært like populær om Viking hadde vært i bunnen, sier tyskeren og smiler lurt.

Viking – Lillestrøm sendes direkte på TV 2 søndag klokken 20.00. Oppgjøret ble fredag utsolgt – det betyr 16.600 tilskuere på Viking Stadion.

Reklame

Nå gjør du utrolige kupp på vinterutstyr og vinterklær