Gå til sidens hovedinnhold

Rösler-tap i debuten

Dommerdrama da Wigan ble slått ut av Europaligaen.

MARIBOR - WIGAN 2-1:

Uwe Rösler (45) tapte i sin debut som Wigan-manager torsdag kveld.

Maribor vant 2-1 i europaligaoppgjøret, og er dermed videre til sluttspillet. Wigan må på sin side bokføre en sisteplass i gruppe D.

Kampen blir best husket for et kontroversielt rødt kort i situasjonen som førte til Maribors utligning mot slutten av første omgang.

På stillingen 1-0 til Wigan pådro Chris McCann seg sitt andre gule og ble utvist i situasjonen som første til et straffespark. Dommeren tolket det som en hands da McCann stanset et skudd med en kroppsblokkering, men TV-bildene viser imidlertid at ballen trolig traff McCann på brystet, og at kortet var feil.

Wigans 1-0-scoring kom fem minutter før pause. Nick Powell ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, og Jordi Gomez scoret på det påfølgende straffesparket.

To minutter senere var det altså Maribors tur til å få straffe, og Dejan Mezga utlignet for hjemmelaget.

I andre omgang var det hjemmelaget som åpnet best. Zeljko Filipovic sendte nemlig Maribor i ledelsen etter en time med et vakkert skudd.

Wigan hadde flere gigantsjanser, men klarte aldri å utligne. Dermed ble det et 2-1-tap for Rösler i debuten.

Thomas Rogne spilte hele kampen i Röslers første oppgjør som Wigan-sjef.

Tidligere har tyskeren vært trener i Lillestrøm, Viking og Molde. Han var en straffekonkurranse unna å lede Brentford til Championship forrige sesong, men klubben tapte for Yeovil i finalen i opprykkskvalifiseringen.

Nå har et nytt kapittel i tyskerens trenerliv startet.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken