Rå kamp om keeperplassen

Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Espen Johnsen fikk overraskende tillit som keeper mot Skottland. Nå er det helt åpent om det er Johnsen eller veteranen Frode Olsen som er førstekeeper i tiden framover.

21.08.03 00:50

NORGE – SKOTTLAND 0-0: Keepertrener Erik Thorstvedt har avgjørende innflytelse når det bestemmes hvem som skal vokte Norges mål, og han hadde dette å si om hvorfor Johnsen ble foretrukket foran Olsen mot Skottland.

- Espen Johnsen har vært veldig bra i Tippeligaen, og dette var en fin kamp for å teste ham ut, sier Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

En sjanse

Nå fikk ikke Johnsen allverdens å bryne seg på mot skremmende svake skotter. Eneste gang han virkelig måtte i aksjon, var da Barry Ferguson kom dundrende gjennom det norske forsvaret. Johnsen var lynraskt ute og taklet ballen like foran skotuppene til Rangers-kapteinen, og der forsvant Skottlands eneste sjanse i kampen.

- Espen hadde ikke all verden å gjøre, men hadde et fint inngrep der, analyserer Thorstvedt.

Johnsen selv forsøker å bagatellisere keeperkampen, men legger ikke skjul på at han føler han er klar til å være førstekeeper.

-Jeg står når jeg får beskjed om det, men føler at jeg er klar for enda større landslagsoppgaver. En gang må være den første i en viktig kamp, og jeg håper selvsagt jeg kan bidra hvis jeg får sjansen mot Bosnia, sier han.

Gir seg ikke

Frode Olsen akter imidlertid ikke å gi seg uten kamp.

-Trenerne tar ut den de synes er best, men det er klart det ikke er greit for meg å abdisere ennå. Jeg vil stå de kampene jeg kan, men hvis Espen blir foretrukket respekterer jeg selvsagt det, sa Olsen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.