RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rå Northug banket motstanden

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Ingen kunne hamle opp med nordmannen i La Clusaz.

Det var duket for enda en rå forestilling av Petter Northug jr. på 4 x 10-kilometer i stafett i franske La Clusaz søndag.

Det var en samlet trio som gikk mot mål de siste kilometerne av den siste etappen. Sverige, Norge og Frankrike kriget om seieren, men Norge hadde et ess i ermet i Northug. Ingen hadde sjanse til å holde følge med Northug da han stakk av gårde opp den siste knallharde bakken et par hundre meter før mål.

Northug satte opp et tempo som ingen i verden har sjanse til å tukte, og dermed gikk han i mål i ensom majestet og sørget for norsk seier.

Les alt om nordmennenes seierslørdag i vårt vintermagasin!

Norge var 2,2 sekunder foran Sverige på andreplass, mens Frankrike var 6,6 sekunder bak. Dermed har de norske langrennsherrene vunnet begge stafettene som har vært så langt denne sesongen.

Tor Arne Hetland, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen og Northug gikk på det norske vinnerlaget.

Johnsrud Sundby gikk en svært sterk andre etappe, og fulgte opp den gode innsatsen i Kuusamo.

- Jeg tok det rolig i begynnelsen og hadde krefter igjen mot slutten av etappen til tross for at jeg var stiv. Jeg ville prøve å skaffe en luke før Gjerdalen skulle ut på 3. etappe, sa Johnsrud Sundy til NRK etter rennet.

PS: Det norske andrelaget - med smører Morten Brørs på sisteetappen - endte på en 14.-plass. Nordmennene sendte bare sju løpere ned til de franske alpene, og måtte dermed finne en mann til å kunne ta sisteetappen. Men utrolig nok ble det ikke sisteplass på andrelaget.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere