Gå til sidens hovedinnhold

Rå runde og karrierebeste av Børsheim

Knut Børsheim imponerte på Europatouren i Australia.

Bergenseren har spilt sin første sesong på Europatouren i golf i år, og har fått det tøft. Denne helgen løsnet det imidlertid for 25-åringen.

Under ISPS Handa Perth International endte han på en delt 11. plass etter å ha spilt de fire rundene til sammen 6 slag under par, og hentet hjem karrierens største premiesjekk på snaut 200.000 kroner.

Nedtur på siste seks
Likevel irriterer Børsheim seg nok litt over at det ikke gikk enda bedre. Han innledet nemlig den siste runden på Lake Karrinyup Country Club forrykende. Med fire birdier og en eagle på de første åtte hullene spilte han seg oppover på listene og inn i den internasjonale TV-sendingen.

Nye birdier på hull 11 og 12 sendte nordmannen opp på delt 4. plass, og med tredjeplassen innenfor rekkevidde.

Men dessverre raknet det litt de siste seks hullene, og Børsheim pådro seg tre bogeyer, og falt noe på listene igjen.

Se resultatlisten her.

Kampen om seieren ble utkjempet mellom de to amerikanerne Jason Dufner og Bo van Pelt. Sistnevnte lå et lite hestehode foran gjennom hele runden, og holdt også hodet kaldt helt inn og sikret seg dermed seieren.

Fortsatt langt igjen
Til tross for den gode prestasjonen i Australia, skal det mye til at Knut Børsheim får beholde Europatour-kortet sitt. Helgens 11. plass vil sende ham opp til rundt 25 plasser på Race to Dubai-rankingen til rundt 170. plass.

Men det må ytterligere gode prestasjoner til i sesonginnspurten om han skal komme seg inn blant de 115 som får spille på Europatouren neste sesong.

Se Race to Dubai-rankingen her.

Søndag tegner for øvrig til å bli en stor norsk golf dag. Tidligere vant Suzann Pettersen årets første seier på LPGA-touren, og samtidig er Espen Kofstad i tetkampen på Challenge-touren. Du kan følge Espen Kofstad direkte her.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken