RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rå sluttspurt av Hattestad

Foto: REUTERS / David W Cerny
Sist oppdatert:
Seier og to pallplasseringer også på mennenes sprintstafett.

Ola Vigen Hattestad kjempet en tøff kamp med Sveriges ankermann Mats Larsson på den siste etappen. Men østfoldingen var helt suveren på oppløpet.

Lørdagens vinner fra det individuelle sprintrennet staket seg fra Larsson med rå styrke, og passerte målstreken med fire sekunders avstand til svensken.

- Det var hardt hele veien fra start til mål, og jeg tok ut de siste kreftene på den siste runden. Det var moro å vinne her igjen. Løypene her passer oss bra, sa Johan Kjølstad.

Les også: - Jeg trengte denne seieren

Duoen Kjølstad og Hattestad tok også VM-gull på sprintstafett i klassisk på samme sted for to år siden. Da ble det ble også dobbeltseier med Hattestad foran Kjølstad på den indivduelle øvelsen i fristil. Nå venter ski-VM på hjemmebane.

- For å være med der må jeg bli tatt ut først. Jeg må gå skikkelig fort framover for å få plass på laget, innrømmet Kjølstad.

Det norske annetlaget med Eirik Brandsdal og John Kristian Dahl fulgte opp like bak svenskene. De ble nummer tre, åtte sekunder etter førstelaget.

Dermed ble det første- og tredjeplass også på de norske herresprinterne på en norskdominert dag i Liberec.

Les også: Damesprinterne best i Tsjekkia

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere