*Nettavisen* Sport.

Rabobank kutter ut sykling

Foto: Franck Fife / AFP

Den eldste sponsoren i internasjonal proffsykling tror ikke lenger på sporten.

19.10.12 11:18

Rabobank har ikke lenger tro på at sykkelsporten er ren, melder Reuters. Finansinstitusjonen som har base i Nederland og kontorer over hele verden, har vært sponsor siden 1996 og er dermed den eldste sponsoren blant de nåværende profflagene.

Men etter årets sesong trekker selskapet seg ut som hovedsponsor i det nederlandske laget.

Dermed står både herre- og damelaget uten sponsor for neste sesong. Dette rammer også Lars Petter Nordhaug, som har kontrakt med laget fra neste sesong av.

Sponsoren meddelte på en pressekonferanse at de vil følge opp kontrakten til Nordhaug og resten av herrelaget neste sesong, men at syklistene vil sykle i hvite drakter uten Rabobanks logo.

Dette har sykkelsporten opplevd tidligere, da T-Mobile trakk seg. Da kom Highroad og senere Columbia inn og overtok ansvaret for laget, som til slutt måtte legges ned foran årets sesong.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at USADA, det amerikanske antidopingbyrået, i forrige uke avslørte utstrakt og systematisk doping i US Postal under Lance Armstrongs aktive karriere.

- Sykkel er en fantastisk idrett, som millioner av nederlendere setter pris på og mange av disse er kunder av Rabobank. Men vi står ved vår avgjørelse: Vi trekker oss ut av sykkelsporten. Det er smertefullt. Ikke bare for Rabobank, men spesielt for entusisamen og syklistene som ikke har skyld i dette, heter det i en uttalelse fra banken.

- Vi er ikke lenger overbevist om at den internasjonale, profesjonelle sykkelverdenen kan gjøre dette til en ren og rettferdig sport, sier styremedlem Bert Bruggink ifølge NTB.

Det kan vel også kalles en direkte kritikk av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.