*Nettavisen* Sport.

Racket-helvetet endelig over

Jan Frode Andersen Foto: Morten Holm/Scanpix

- Jeg må på do. Jeg er skadet. Jan Frode Andersens racket-mareritt har ført til de merkeligste unnskyldninger. Torsdag var marerittet endelig over.

27.05.04 15:14

Andersen har klart seg med bare én racket av riktig type hele det siste halvåret. Ingen av de andre han har fått fra racket-sponsoren har vært rett for ham. Da den ene han har hatt, den ene som er rett, har røket, har han måttet bruke de merkeligste unnskyldninger.

Tok pauser på 30 minutter
Under en Masters-turnering i USA tidligere i år, tok det kaka.

- Racketen røk. Da ba jeg om do-pause og leverte den til strenging. Da jeg kom tilbake, spilte jeg neste game med en racket som ikke passer meg. Han som skulle strenge racketen brukte imidlertid litt lang tid. Da sa jeg at jeg var skadet. Jeg frøs vel av kampen i en halv time. Det var et ekstremt tilfelle, men det har vært forferdelig, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Mens de andre tennis-spillerne har med seks 6-12 racketer til en kamp, stilte Andersen opp i French Open med bare én brukbar racket. Konkurrentene trodde ikke det de så.

- Racketen er det viktigste verktøyet jeg har, og jeg har fått gale racketer tilsendt flere ganger. Det har vært så ille at jeg har vurdert søksmål, sier han videre.

- For å ta et annet ekstremtilfelle. Da jeg ledet 2-1 i avgjørende sett i 2. kalifiseringsrunde i French Open sist, mot Daniel Elsner, begynte jeg å tenke: Hva skjer hvis den ene racketen jeg har ryker nå da? Det var ikke akkurat noe moro, legger han til.

Men torsdag var marerittet over. Da fikk han 12 nye racketer. Alle spesial-laget til å passe Andersen.

Elsner fortsatt videre
Nordmannen tapte til slutt i avgjørende sett mot Elsner, og French Open-drømmen brast. Og det i en periode hvor Andersen spilte bedre tennis enn han noen gang har gjort tidligere. For å sette det hele enda mer på spissen – Daniel Elsner vant enkelt i sine tre neste kamper i French Open, men måtte trekke seg med skade i 2. runde.

Andersen spiller neste uke i Furth. Deretter venter en oppvisningsturnering i Liverpool. Så kvalifiseringen til Wimbledon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.