Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Radarpar i tottene på hverandre

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
BERGEN (TV 2 Nettavisen)I fire minutter var Trond Fredrik Ludvigsen rasende på sin spissmakker Håvard Sakariassen. Men da dommerne blåste i fløyten var de verdens beste venner.

BRANN-BODØ/GLIMT 2-3: Tomålsscorer Sakariassen ble den store helten da Glimt sjokkerte Brann torsdag kveld. 28-åringen scoret sine to første eliteseriemål noensinne i første omgang.

I løpet av de siste 45 minuttene brant han to like store sjanser, og en av dem fikk det til å renne over for spissmakker Trond Fredrik Ludvigsen.

- Vi var to mann alene mot keeper, og jeg hadde blankt mål. Håvard kunne trillet ballen til meg, og vi ville vært garantert scoring, men han valgte å avslutte selv og keeper reddet. Det irriterte meg veldig der og da, men nå er vi gode venner igjen, smiler Ludvigsen i garderoben etter kampslutt.

Omfavnet hverandre
Da var stillingen 3-2 i Glimts favør. Hadde Brann gått opp og utliknet på kontringen som oppstod, ville Ludvigsen fortsatt vært sint på spissmakkeren, tror han.

Men fire minutter senere mottok Ludvigsen en nydelig stikkpasning fra den samme Sakariassen, men bommet på sjansen.

Da svarte han med å omfavne sin spissmakker.

- Vi har jo egentlig et veldig godt samarbeid oppe på topp. Man blir fryktelig engasjert der og da, men det er glemt med en gang dommeren blåser, sier Ludvigsen.

Klikk her for spillerbørs
Her ser du scoringene gratis

Scoret endelig
Sakariassen er vikar i Stig Johansens skadefravær, men har slitt med å score mål i sine første kamper i år. Da sjansen bød seg på straffe midtveis ut i første omgang var han snar med å melde seg.

- Jeg har ventet 28 år på dette, og det var utrolig deilig da det endelig klaffet, sier han fornøyd.

Kvarteret senere fikk han nok en gang vist goalgetter-egenskaper, etter stikkpasning fra Trond Olsen.

- Et helt herlig mål. Nydelig angrep der vi utnytter en kontring helt perfekt. Og en utrolig deilig følelse å se den gå inn, sier han.

Glimts snuoperasjon
Null poeng på tre serierunder var status for Glimt for en uke siden. Nå står laget med seks poeng på to kamper etter seier over henholdsvis Ham Kam og Brann. Trener Ola Haldorsen mener laget har vært bra hele veien.

- Vi fikk ikke betalt for innsatsen i de tre første kampene, og var utrolig uheldige i kampen mot Rosenborg. Men vi har stått på og ikke latt resultatene gå inn på oss. Nå får vi endelig betalt for innsatsen, sier han.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde var en meget misfornøyd mann etter tapet. Brann tok ledelsen etter fem minutter, men slapp inn tre mål i løpet av en halvtime i første omgang. Det ødela kampen for bergenserne.

- Vi klarer ikke å holde konsentrasjonen og trøkket i en hel kamp. Det viser at vi må bli mentalt sterkere. Vi visste at Glimt var gode på kontringer. Likevel var vi alt for sløve i overgangssituasjoene. Jeg tror spillerne er like skuffet som meg over akkurat det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!