RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Radarpar snudde kampen

Sist oppdatert:
ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Etter første omgang hadde ikke Norge hatt et eneste skudd på mål, men i andre omgang ble det total dominanse da Espen Hoff og Morten Gamst Pedersen ble byttet inn og begynte å briljere.

NORGE U-21 – SKOTTLAND U-21 3-1: - Vi hadde noen heldige bytter ved pause ja, fortalte en fornøyd Per Mathias Høgmo til TV2 Nettavisen.

Gode venner

Lørdag møtte Gamst Pedersen og Hoff hverandre i Tippeligaen da Odd knuste Tromsø 5-0 på hjemmebane. På spørsmål om Gamst Pedersen visste hva som skjedde i kriserammede Tromsø, kom han med et overraskende svar.

- Jeg har vært her i Skien og bodd hos Espen Hoff siden kampen så jeg har ikke hørt noe.

For det var tydelig at de to talentfulle spillerene er gode venner både på og utenfor banen.

- Vi har blitt godt kjent med hverandre i det siste. Vi hadde familieråd før kampen om taktikken, fortalte Gamst Pedersen noe lattermildt.

Skottland begynte best

Men det var tydelig at de visste hva de gjorde. I første omgang tok det hele 21 minutter før det skjedde noe som helst. André Muri klarte ikke å plukke opp en enkel ball som havnet hos Prestons Simon Lynch. Lynch kunne skyte ballen til side for Opdal i Norges mål.

Et mer fysisk sterkt bortelag med den tidligere tyske landslagspilleren Rainer Bonhof som trener, hadde ingen problemer med å holde ledelsen til pause.

- Vi testet ut litt forskjellig taktikk i første og annen omgang. Vi begynte med lavt press som ikke fungerte i dag, og valgte å dytte opp laget etter pause, forklarte trener Høgmo.

Snudde kampen

For i andre omgang var det helt andre takter over det norske laget. Etter 9 minutters spill ble Azar Karadas revet ned i straffefeltet av Skottlands kaptein Gary Caldwell, for øyeblikket på lån til Derby fra Newcastle.

Gamst Pedersens straffeskudd ble reddet av Skottlands keeper, men returen var det umulig å bomme på.

Etter 27 minutter fikk den livlige hjemmefavoritten Espen Hoff lagt inn ballen til Gamst Pedersen som headet ballen hardt i mål fra 10 meter.

Det var ikke tvil om hvor seieren ville ende, men i siste spilleminutt fikk Hanstveit lagt ballen forbi keeper og bort til en umarkert Espen Hoff som enkelt kunne nikke ballen i mål til 3-1.

- Særlig Gamst Pedersen har stort potensiale og kan bli fast på A-landslaget, men Hoff var uten tvil også veldig god i dag og vi har lenge savnet en slik kantspiller på Norge, sa Høgmo til TV2 Nettavisen.

Kan avgjøre selv

Kampen på Odd Stadion som ble spilt foran 1144 tilskuere var bare en vennskapskamp, men spillet etter pause viste at laget har kapasitet til å ta seg videre til EM.

- Vi var uten våre beste spillere Jan Gunnar Solli og Brede Hangeland og da var det veldig godt å se at vi klarte å spille så bra. Vi kan avgjøre selv om vi går videre eller ikke i bortekampen mot Bosnia den 5. september.

Blir ikke ny Tromsø-trener

Og på spørsmål om Høgmo kan bli den neste treneren til Tromsø, hadde han et klart svar.

- Det er helt uaktuelt for meg å dra til Tromsø, og det gjelder for neste sesong også.

Spillerbørs:

Opdal – 3

Holm – 3

Muri – 3

Tronseth – 5

Hanstveit – 6

Ludvigsen – 4

Gashi – 5

Hanssen – 4

Haugen – 3

Karadas – 4

Brenne – 5

Kristiansen – 4

Andresen – 4

Paulsen – 4

Hoff – 8 (BB)

Gamst Pedersen – 7

Bråthen – 4

Ystaas - 4

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere