Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Radioløsning redder Tour of Beijing

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lagene og forbundet inngikk kompromiss etter måneders forhandlinger.

Tour of Beijing er et prestisjeprosjekt for UCI i forsøket på å globalisere sykkelsporten.

Rittet er hevet til WorldTour-nivå denne sesongen, men storlagene har truet med å boikotte rittet på grunn av forbundets opptrapping av radioforbudet.

I dag er det kun ritt på sykkelsportens høyeste nivå som åpner for bruk av radiokommunikasjon mellom ryttere og sportsdirektører.

Vil forby radio
Det internasjonale sykkelforbundet ønsker på sikt å forby muligheten på alle nivåer. Hovedargumentet er at sykkelritt blir for kjedelig å se på når sportsdirektørene kan sitte bak i bilen og regne seg fram til hvordan man skal hente inn utbryterne før målstreken.

Lagene er uenige. De reagerer på måten radioforbudet ble presset fram, og mener først og fremst det er utøvernes sikkerhet blir skadelidende.

UCI har forhandlet med AIGCP (lagenes interesseorganisasjon) i flere måneder, men først nå ser partene ut til å nærme seg en løsning.

cyclingnews.com skriver at sykkelforbundet har gått med på å utsette innføringen av en fullstendig radionekt til slutten av 2012.

Det skal i tillegg utnevnes en uavhengig kommisjon som skal vurdere radiospørsmålet.

Kompromisset medfører at AIGCP likevel kommer til å sende de største sykkellagene til Beijing mellom den 5.- og 9. oktober.

Lagene fremdeles skeptiske
Organisasjonen er likevel ikke fullstendig beroliget etter krisemøtene med forbundet.

- Vi beklager at UCI fremdeles insisterer på at de selv skal velge ut medlemmene i kommisjonen, og de har ikke svart på vårt utkast om hva slags mandat kommisjonen bør ha.

- Dette sår tvil ved kommisjonens kredibilitet og kan medføre at konklusjonen deres er farget, heter det i en uttalelse fra AIGCP.

UCI later foreløpig til å være fornøyde med våpenhvilen.

- Alle de 18 lagene har bekreftet deltakelsen i Beijing i tråd med reglene for verdenstouren. UCI er tilfreds med løsningen, sier en talsmann til nyhetsbyrået AFP.

PS! Tour of Beijing arrangeres av UCI og ASO (Tour de France-arrangøren) årlig fram til 2014. I år består rittet av fem etapper mellom 5. og 9. oktober.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!