Gå til sidens hovedinnhold

RadioShack ut av sykkelsporten?

Fransk storavis sår tvil rundt lagets videre eksistens.

Storlaget RadioShack-Leopard har fremdeles stjerner som Andy Schleck, Fabian Cancellara og evigunge Jens Voigt på lønningslisten.

Men i kulissene har det vært mye kaos rundt laget. Flere av rytterne har tidligere syklet sammen med Lance Armstrong, og generalmanager Johan Bruyneel har måttet tre til side for sin egen rolle i samme sak.

Det blir neppe roligere etter tirsdagens oppslag i den franske sportsavisen L’Équipe.

- Skadet omdømme
Her meldes det, ifølge biciciclismo.com, at hovedsponsor RadioShack trekker seg ut av sykkelsporten ved sesongslutt.

Årsaken skal være dårlig økonomi i selskapet og «skadet image som følge av sykkelsportens dopingsaker».

Den andre halvdelen av laget finansieres av milliardæren Flavio Becca, som har sin base i Luxembourg.

Da laget startet opp i 2011 var et av målene å vinne Tour de France med Schleck-brødrene som toneangivende gallionsfigurer.

Andy Schleck ble nummer to bak Cadel Evans for to år siden, men har kun maktet å vinne annet enn klatretrøya i Tour de Suisse under Beccas vinger.

Fränck Schleck testet positivt på et maskeringsmiddel i fjorårets Tour de France, og er dermed utestengt fra sykkelsporten.

Forsvinner Leopard-velgjører?
L’Équipe hevder at Beccas engasjement for sykkelsporten er i ferd med å kjølne helt, noe som kan bety at Schleck-brødrene og Cancellara står uten arbeidsgiver etter at året er omme.

Basert på ryktebørsen forsøkte flere av dem å komme seg vekk fra laget allerede etter fjorårssesongen, men for sykkelsporten vil det uansett være trist om nok et lag går dukken.

Etter 2011-sesongen forsvant HTC-Highroad ut av sykkelsporten, mens den nederlandske finansinstitusjonen Rabobank trakk seg ut som hovedsponsor foran årets sesong.

PS! Laget fikk en ny trøkk da Andy Schleck ble nødt til å stå av årets Tirreno-Adriatico. I etterkant ble han observert dritings i en hotellobby i München. Mer om det her!

Kommentarer til denne saken