Gå til sidens hovedinnhold

Råe damer i millionjakten

Svimlende 21 millioner kroner venter en eventuell alenevinner på Biri på lørdag, og vi bankerspiller to hopper som kan flytte på beina.

OPPDATERT FREDAG ETTERMIDDAG: Nettavisens travredaksjon er fortsatt i storform. Kurt Leirvåg hadde i dag ansvaret for V4 og V5-tipsene til Kalmar. I V5-spillet helgarderte han V5-2 på alle bonger, og fikk hjelp så det suste da 13. valget El Nino Gamma vant. Tre andelslag på Eksperten (fem andeler a kr 200) suste inn med fem rette til meget pene 32 484 kroner i utbetaling på hvert av dem. Nettavisen har altså innledet helgen med å spille inn nesten 100 000 kroner allerede fredag ettermiddag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

En ny helg står for tur og seks uker før juleklokkene ringer, er det definitivt ikke noen minkende aktivitet innen hestesporten, snarere tvertimot. Lørdagens V75 avvikles på Biri og lørdag kveld byr Forus på en sportslig perle av en V65-omgang. Søndag er det galoppen som står i fokus når det er Jägersro galopp som har ansvaret for V64-løpene i Sverige.

PS. Lørdag kveld byr Forus travbane på en særdeles vrien V65-omgang. For tre uker siden lanserte Nettavisen et storsystem til en lignende V65 en lørdagskveld i Drammen med innsats kr 1500 per andel. Da endte det med 361 500 kroner i utbetaling og fest for fire heldige andelskjøpere. I kveld er det påny voldsomme penger på gang i V65-spillet.

Klikk her for å kjøpe andeler på Eksperten til lørdagens V65 på Forus

Men allerede fredag er det nok å henge med. Etter at lunsjtravet på Kalmar er over denne fredagen, overtar Øvrevoll galoppbane stafettpinnen i ettermiddag med internasjonal V5. Til kvelden er det V65 fra Jarlsberg travbane i Tønsberg her hjemme, samt jackpotomgang i V64 med drøye 1,1 million ekstra i sekserpotten fra Umeå i Nord-Sverige.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

På lørdag er det alltså Biri travbane ved Mjøsas bredder som er arrangør av V75-løpene, og vi får servert sportslige perler på løpende bånd. Det er unghestene som er i fokus denne lørdagen, all den tid Biri Oppdretningsløp både for hoppene og den åpne klassen skal kjøres, med hhv 200 og 400 000 kroner til de respektive vinnerne.

Årgangens beste uansett rase, Lannem Silje går naturligvis ut i den åpne klassen, og det vil være et sjokk, dersom hun ikke banker "gutta" igjen. I tillegg kan vi se frem til et rivende oppgjør i Vintilla-travet for kaldblodshestene, hvor kongen Tekno Odin kommer til start, men vi tror ikke han kommer til noe dekket bord.

Sportspill været store penger i lunsjen på Drammen travbane på torsdag, og da la undertegnede ut et systemspill i andeler på Eksperten på 4 andeler a. kr .1000.- Vi har lagt ut et tilsvarende system på Eksperten til en minst like vanskelig V5-omgang på Biri på lørdag, hvor vi tror dagens største favoritt i V5-2 kan gå på en smell.

Annonse Travfakta: Ny ELLEVILL BJERKE rank fra Øivind Grøstad tirsdag! Mighty Lady (4.valg-15,1%) + Chanto Revenue (4.valg-8,6%) var våre DEILIGE FØRSTEVALG! Lunsjforslaget vårt suste inn, og betalte ut Kr.49 131,- den 5.Nov! I helgen er det flere festvinnere fra Travfakta

Systemet i Drammen suste rett inn til en utbetaling på pene 61 847 kroner, og det er nye sjanser til gevinster i helgen. Undertegnede og Sportspill har lagt ut en rekke andelslag til lørdagens løp på Biri, og for de som vil satse litt ekstra, ligger det ute systemspill til 1000 og 2000 kroner andelen der. Samtlige spill finner dere ved å klikke på linken under, og da sier vi lykke til med helgens spill!

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Biri lørdag!
V5 kl. 14.10
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.10
DD kl. 16.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

HTML EMBED

Et eventyr
Ja, vi har ikke sette maken til 5 Lannem Silje som kommer ut i Biri Oppdtretningsløp i V75-4 med hele 400 000 kroner til vinneren før, og vi kan ikke gardere fartsmonsteret til Ola M. Skrugstad. Hoppa har kun tapt et løp i år, og med seier på lørdag passerer hun svimlende 2 millioner kroner innkjørt i år.

Det er en nytelse å se 3-årshoppa dra avgårde i løpene i uanstrengt stil, og det må akutt sykdom til for dagen, for at Åsajerven-datteren skal kunne tape dette løpet. Det ble en ny helenkel seier på 26.0 full vei i kvalifiseringsløpet til dette løpet sist, og vi tror hun går en lav 25-tid på lørdag (alene på fotoet til slutt i så fall).

Utsyrt med luftsjekk i de siste startene har også hoppa vært langt mer regulerbar og fin (også mye rettere i sulkyen), og det må være slik at de øvrige konkurrentene i dette løpet, må konsentrene seg om å kjempe om sølv. Det skal bli spennende henne på en kjapp sprint neste år, og da kommer det til å gå unna!

Vår rangering V75-4: A: 5 B: 1-2 C: 3-6-10-11 D: 4-8-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong.

HTML EMBED

Ny rå dame
I et heftig sprintløp for varmblodshester i Sølvdivisjonen i V75-7 kommer en hoppe med fartsressurser ut av en annen verden til start, og da snakker vi om 5 Fleetfoot Hanover. Hoppa har vært nede på 11-tallet over aktuell distanse to ganger før, og hun gikk 11.8 som toer bak Dacke Håleryd i august i år.

Hun sprinvant på råsterke 11.1 i et løp i oktober i 2011, men hoppa har alltid hatt humøret litt i mot seg. Galoppene har kommet tett, men i regi Frode Hamre i år, har hun fremstått langt mer stabil. Dagens kusk Vidar Hop har kjørt feilfritt med henne de fire siste gangene han har kjørt, og da har han et godt tak på henne.

Da tror vi på et feilfritt løp også på lørdag, og vi tror favoritten sitter tidlig i tet. Det står noen kjappe konkurrenter på innsiden, men vi tror ikke de greier å følge dene hoppa ned startsiden (åpnet i 09-fart sist). Han vant sprettlett ved triumfen på 12.3 sist, og vi synes hun har en billigere oppgave foran seg enn på lenge.

Hun er matchet mot Dacke Håleryd/Remee La Marc&Co i høst, og det finnes ingen av slikt kaliber i dette løpet. Da tror vi vinnersjansene skal være solide, og vi bankerspiller Hamre-traveren. Skulle favoritten svikte med galopp er løpet vidåpent, og de som har andre holdepunkter å støtte seg til, bør gardere bredt.

Vår rangering V75-7: A: 5 B: 9-2-3-8 C: 1-7-11-12-10-6-4

V75-1, 2100 meter voltestart
Et løp i Bronsedivisjonen for varmblodshestene innleder denne V75-rebusen, og vinnerkandidatene er veldig mange. Bred garderinger da å anbefale, men fremst setter vi 7 U.S. Marshal. 5-åringen har hatt en flott sesong for Karoline K. Hansen, og innsatsen til tredje på 16.0 over 2609 meter i et V75-løp sist, var god.

Avsluttet flott til slutt der, og dersom han ikke skulle havne helt feil på det ned startsiden (ingen startakatapult på voltestart), tror vi på en topp vinnersjanse. En flott sesong har også 10 Creek`s Star hatt med over 200 000 kroner innkjørt, og 4-åringen bekreftet sin fine form ved å bli toer på 15.5 full vei i et V75-løp sist.

Da må han regnes tidlig, men noe dekket bord kommer ikke favoritten til. Det er mange om beinet her, og den av 1 Punters Point og 3 Banker Fly som sitter i føringen ut av den første svingen, må tilmåles solide vinnersjanser. De kommer ut etter litt pause med nyladede batterier, og kapasiteten på dem er udiskutabel.

Toppform er det på 6 Perfect Line (fjerde på 16.1 over 2609 meter sist), og sporet er fint for ham (litt for lite spilt med kun 4% av innsatsene på seg). Det er intet å utsette på kapasiteten til 2 Naipins Power, men det har vært litt stang ut for ham nå på slutten. Sporet er trangt, men med feilfri avgang duger han langt.

Vår rangering V75-1: A: 7 B: 10-3-1-6-2 C: 12-11-4-9-8-10

V75-2, 2100 meter autostart
I Biri Oppdretingsløp for de 3-årige hoppene, hvor 200 000 kroner venter vinneren i V75-2 ligner det heldekk med tre hester, og fremst setter vi 6 Åsrud Vilja. Hun har hatt en strålende sesong med over 700 000 kroner innkjørt og hun har vunnet Kriteriet for hoppene både i Sverige og her hjemme i år.

Sprudlet kanskje ikke ved tredjeplassen på 27.7 full vei i Norsk Oaks i den siste starten, men innsatsen var godkjent. Sesongen har vært lang for henne, og hun begynner nok å merke kjøret. Hun skal uansett tilmåles solide vinnersjanser på lørdag, men 5 Vesle Frøken Støen kan bli en hard nøtt å knekke for favoritten.

Sistnevnte utvikler seg stadig, og innsatsen til sølv på 27.7 full vei i Norsk Oaks med galopp i den siste starten, var solid. Spikeld-datteren er litt mer komplisert enn førstnevnte, men kapasiteten er nok høyere. I en feilfri utgave blir hun slett ikke lett å stå i mot til slutt, og vi krysser av for den sterke hoppa på alle bonger.

På vårt største spilleforslag får vi også plass til 4 Biskeby Frøkna, men da skal med garanti, vinneren av dette løpet være nevnt. Sistnevnte har vært nede på 27-tallet full vei i år, men hun har foreløpig ikke matchet de to antatt beste. Da må de underprestere for ar hun skal kunne vinne, men utenkelig er det ikke.

Vår rangering V75-2: A: 6 B: 5-4 C: 8-9-7 D: 2-3

Annonse Travfakta: Ny ELLEVILL BJERKE rank fra Øivind Grøstad tirsdag! Mighty Lady (4.valg-15,1%) + Chanto Revenue (4.valg-8,6%) var våre DEILIGE FØRSTEVALG! Lunsjforslaget vårt suste inn, og betalte ut Kr.49 131,- den 5.Nov! I helgen er det flere festvinnere fra Travfakta

V75-3, 2100 meter voltestart
Et litt åpent kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser venter oss i den tredje avdelingen, men vi har klart mest tro på to hester. Etter å ha imponert stort i fire strake seiersløp gikk det skeis for 9 Elmer sist (galopperte i en trang situasjon ned startsiden), men noen fare med formen er det neppe.

Han likte heller ikke den litt harde banen sist, og vi tror på en topp vinnersjanse for 5-åringen på lørdag. Han var en overlegen vinner på 26.4 over 2660 meter nest sist, og det mot litt bedre hester enn dagens konkurrenter. Krysstaklet i den siste starten ble 10 Jærvsøgutten, og da setter vi en stor strek over det løpet.

Kanongod ved triumfen på 25.6 full vei i den nest siste starten, og han gikk også veldig fine løp til tredje i hhv kvalifisering og finale i et stort 5-årsløp i Drammen forut for den starten, bak Gylden Balder og Tekno Odin. Spennende etter pause er 4 Jarli Odin, og tilbake på topp blir han ikke lett å hente 20 meter tillegg på.

Han skuffet i den siste starten før litt hvile, men 5-åringen gikk på 25-tallet full vei ved flere anledninger i sommer. Bedre til enn på lenge står 13 Norheim Jærv (hva med formen?), mens både 2 Mino og 8 Eikdølen er snakk om to outsidere. Eieren ligger lavt med Mino (ikke hurtigkjørt), mens Eikdølen har stigende form.

Vår rangering V75-3: A: 9-10 B: 4-13-8-2 C: 1-5-3-7-11-15-6-12-14

V75-5, 2100 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i dette varmblodsløpet i V75-5, og vi synes fire hester hever seg litt over mengden. Den beste kusken i form av Svein O. Wassberg setter seg opp bak svært lovende 3 F.X. Pips, og da skal hun tilmåles solide vinnersjanser. Denne hoppa har stoff i seg til å kunne nå langt, og hun skal være favoritt.

Etter å ha imponert i fire strake seiersløp gikk hun på en smell i den siste starten (tredje på 18.9 full vei), og det gjør oss litt betenkte. Trener Frode Husbyn har også hatt litt sykdom på stallen i det siste, og da velger vi å gardere. Noe dårligere enn favoritten er trolig ikke 8 Bourboun Street, og hun krysses på alle bonger.

4-årshoppa tok lett ned den nylige V75-vinneren Deloria ved triumfen på 16.2 full vei i den nest siste starten, og sist fullførte hun strålende fra "dødens" til tredje på 14.8 over en sprint bak gode Beverly B.R.&Co Sterkt det, og selv om sporet ikke er gull på lørdag, tror vi hun kjemper i fremste rekke med litt flyt på veien.

Vi synes ikke 1 Lovely Coffee kan få fullt godkjent for innsatsen til sølv på 17.0 full vei i den siste starten (burde holdt unna for relativt enkle Blaze der), men løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt. Skuffet litt ved å ikke vinne sist gjorde også 6 Alexandria Ås (sølv på 16.6 full vei), men hun skal kunne klart bedre.

Vår rangering V75-5: A: 3 B: 8-1-6 C: 4-10-2-11-7-9-5

V75-6, 2600 meter voltestart
Årets Vintilla-trav skal avgjøres i et stayerløp med kaldblodshester fordelt over tre distanser i V75-6, og det er 100 000 kroner til vinneren. Storfavoritt blir 13 Tekno Odin, og det er ikke så rart. 5-åringen har hatt en ny enorm sesong, og med seier på lørdag, passerer han 2 millioner kroner innkjørt i år.

Strålende det, og han må selvsagt tilmåles solide vinnersjanser. Det ble en ny enkel seier på 23.2 full vei sist, men det er litt tøffe betingelser for favoritten denne gangen. Det er slett ikke lett å hente hhv 20 og 40 meter tillegg på gode hester på Biri, og en lang og tøff sesong må vel snart begynne å sette sine spor?

Vi tror det, og spekulerer litt forsiktig i mot den store favoritten. Et enormt løp til sølv på 21.3 over en sprint bak Tekno Odin leverte 7 Timian Scott i den siste starten, og årets Derby-vinner, setter veldig pris på dagens lange distanse. Da tror vi på en topp vinnersjanse på lørdag, og 4-åringen krysses på alle bonger.

Det ble dønn feil for 14 Joker Elden i den siste starten, og da glemmer vi det løpet. Strålende ved triumfen på 20.7 over en sprint i den nest siste starten, og 10-åringen går heller ikke av veien for den lange distansen. Litt spennende til på strek står 2 Art Kjarvald, og vi ser ikke helt bort i fra at han kan lede rundt om.

Vår rangering V75-6: A: 13 B: 7-14-2 C: 6-1-8-9-10-5-12-3 D: 11-4

Kommentarer til denne saken