Rafa Benitez ferdig i Newcastle

FERDIG: Rafael Benitez forlater Newcastle.

FERDIG: Rafael Benitez forlater Newcastle. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)

Newcastle bekrefter.

24.06.19 13:57

Det opplyser Premier League-klubben i en pressemelding mandag ettermiddag.

Spanjolens kontrakt med Tyneside-laget går ut 30. juni 2019 og partene har ikke blitt enig om noen ny avtale.

«Vi har jobbet hardt med å forlenge Benitez' kontrakt over en lengre periode, men det har ikke vært, og det kommer ikke til å bli, mulig å komme til enighet med Rafa og hans representanter», skriver Newcastle i en pressemelding.

Har vært misfornøyd

Paco de Míguel Moreno, Antonio Gómez Pérez og Mikel Antia forsvinner også ut døren på St. James' Park sammen med Benitez.

«Vi vil gjerne takke Rafa og hans trenerstab for innsatsen deres over de tre siste årene og deres store bidrag til det vi har oppnådd sammen», skriver Newcastle.

Newcastle skriver videre at de også vil takke fansen, spillerne og de øvrige ansatte for tålmodigheten de har utvist under en tid med mye usikkerhet.

Ryktene om at Benitez kunne finne på å forlate Newcastle denne sommeren har svirret lenge. Spanjolen skal angivelig ha vært svært misfornøyd med den støtten han har fått av klubbeier Mike Ashley på overgangsmarkedet.

Tok over i 2016

Benitez overtok som Newcastle-manager i mars 2016 og selv om han ikke klarte å redde klubben fra nedrykk den gang, fikk han fortsette i jobben. Spanjolen tok klubben tilbake til det ypperste selskap på første forsøk den påfølgende sesongen.

De siste årene har Benitez klart å stabilisere klubben i Premier League. I 2017/18-sesongen ble klubber nummer ti og sist sesong ble det en 13.-plass.

Benitez er for mange best kjent som manager i Liverpool. I 2005 ledet han laget til triumf i Champions League. I 2006 vant han FA-cupen med de røde.

Skal ha tilbud

59-åringen har også vært manager i klubber som Valencia, Inter, Chelsea, Napoli og Real Madrid. Nå er taktikeren igjen ledig på markedet.

Det later ikke til at Benitez vil ha problemer med å finne ny arbeidsgiver.

Trenerprofilen skal ha et lukrativt tilbud fra kinesiske Dalian Yifang på bordet, men det virker mest sannsynlig at han blir værende i England de neste månedene for å se om noe annet dukker opp.

Han skal også ha blitt vurdert som Claude Puels erstatter i Leicester forrige sesong, men ønsket da ikke å forlate Newcastle midt i sesongen. Jobben gikk dermed til Brendan Rodgers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.