*Nettavisen* Sport.

Rafa raser mot Ferguson

Foto: AFP/SCANPIX

Rafael Benitez er lite imponert over United-managerens uttalelser.

09.01.09 18:21

Sir Alex Ferguson har slengt med leppa overfor tabelltopp Liverpool.

Ferguson har nemlig antydet at Liverpool, som for øyeblikket leder komfortabelt over tabelltreer United, kan komme til å bukke under for presset på tampen av sesongen.

Det faller ikke i god jord hos Rafael Benitez, som under en pressekonferanse fredag virkelig har gitt skotten så ørene flagrer. Rafa mener Ferguson bare er ute etter å starte en ordkrig tidligst mulig.

- United nervøse
- Jeg er klar på at jeg ikke ønsker å begynne den psykologiske krigføringen for tidlig, men jeg tror de (United) ønsker å starte med det, sier Rafa ifølge Sky Sports.

- Jeg tror United er nervøse fordi vi topper tabellen.

Rafa mener dessuten at Ferguson er en sutrepave.

- Han klager på alt nå, at alle er imot United. Men i andre halvdel av sesongen har de hjemmekamper mot alle topplagene, og det er en stor fordel, sier Rafa, og legger til at Liverpool aldri klaget da de opplevde det de oppfattet som et tøft kampprogram.

- For to år siden spilte vi mange tidlige bortekamper på lørdager, mens United spilte søndager. Vi sa ingenting.

- Slipper unna
Og når Rafa først er i gang, så gir han et ekstra spark til sin managerkollega. Han beskylder Ferguson for å være den eneste manageren som slipper unna med å bryte respektkampanjen.

- Vi hadde et møte i Manchester med managere og fotballforbundet angående respektkampanjen. Jeg var svært klar på hva jeg mente, nemlig at det bare er å glemme kampanjen, sier Rafa, som mener Ferguson er grunnen til at det er meningsløst med kampanjen.

Han antyder at Ferguson har sluppet svært billig unna i situasjoner der han skulle vært straffet for usportslig opptreden overfor flere dommere. Blant annet ble Ferguson frikjent av fotballforbundet etter å ha kommet med kommentarer om dommer Martin Atkinson og den engelske dommersjefen Keith Hackett

- Han er den eneste manageren i ligaen som ikke kan bli straffet når han gjør noe galt, mener Rafa.

Liverpool møter for øvrig Stoke i helgens Premier League-runde.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag