RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raga-rocket til bronse

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Med Raga Rockers «Perler for svin» dundrende over MP3-spilleren forberedte Frode Andresen seg til rennet som skulle gi bronse på OL-sprinten.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Som regel hører Frode Andresen på klassisk musikk før renn i både verdenscupen og store mesterskap.

Full tenning
Men før han sikret seg bronsen på OL-sprinten tirsdag gjorde han et hederlig unntak. Rolige, klassiske toner ble byttet ut med hardrock og ufine gloser fra Raga Rockers.

- Jeg pleier å høre på klassisk musikk i forkant av renn for å roe meg ned. Men i dag hørte jeg på Raga Rockers «Perler for svin» - for å tenne meg skikkelig, sier Frode Andresen til TV 2 Nettavisen.

Den alternative oppladningen så lenge ut til å hjelpe.

Skjøt bort gullet
32-åringen skjøt feilfritt på den første skytingen, men misset en på den stående. Dermed glapp både gullmedaljen og sølvmedaljen.

Andresen sikret seg sølvet på 10 km sprint i Nagano-OL i 1998, og ble nummer åtte på distansen i Salt Lake City-lekene for fire år siden.

- Klart jeg er fornøyd med å ha havnet på pallen, men samtidig skuffa over at jeg ikke tok gullet. Når jeg lenge lå å kjempet om gullmedaljen, er det bittert å bare bli nummer tre, konstaterer han.

Mistet konsentrasjonen
Andresen, som denne sesongen har vunnet tre verdenscuprenn i sprint, er fullstendig klar over at missen på siste skyting førte til at gullet glapp.

- Jeg tuklet litt for mye våpenet, og mistet litt av konsentrasjonen. Men det er en del av sporten. Noen ganger treffer du, andre ganger bommer du. Så enkelt er det, sier han.

Han endte 19,7 sekunder bak vinneren Sven Fischer, men gir ikke opp håpet om å hente inn tyskerens forsprang på lørdagens OL-jaktstart i den krevende løypen i San Sicario.

- Klart jeg har vil hente ham igjen. Jeg har en spesielt god føling i sporet for øyeblikket. Men på jaktstarten er det slik at de 15 beste kan ha sjansen til å kjempe om gullet, fastslår han.

Isolert
Gunn Margit Andreassen har er blitt syk, og er blitt isolert fra resten av troppen samt samboer Frode Andresen på hotellet i San Sicario. Han følte seg ikke helt pigg etter løpet, og frykter at kanskje samboeren kan ha smittet ham.

- Jeg vet ikke hva det kan være. Gunn Margit følte også en slapphet etter rennet i går. Men jeg har ikke snakket med henne etter at hun ble isolert, sier Andresen, som kommer til å ta en kjapp legesjekk i kveld for å forsikre seg om at alt er som det skal være.

- Jeg vet ikke om jeg er syk eller om det er psykisk fordi Gunn Margit ble syk, sier Andresen, som fremover dermed må være ekstra barnevakt for sønnen David, som også er med til Italia.

- Det skal gå bra å forberede seg til jaktstarten. Vi har allerede et godt opplegg med barnepass for ham her nede, påpeker Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere