RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragnar Klavan ble helten da Liverpool slo Burnley


RAGNAR-ROCK: Ragnar Klavan (helt til venstre) ordnet seieren for Liverpool mot Burnley.
RAGNAR-ROCK: Ragnar Klavan (helt til venstre) ordnet seieren for Liverpool mot Burnley. Foto: Oli Scarff (AFP)
Sist oppdatert:
Den tidligere Vålerenga-stopperen ordnet seieren for Merseyside-klubben.

BURNLEY - LIVERPOOL 1-2

Det så ut til å ende i poengdeling for Liverpool etter Johann Berg Gudmundssons sene utligning, men dypt inne i overtiden stanget Ragnar Klavan inn 2-1, og vinnermålet for Liverpool.

Mané gav Liverpool ledelsen etter timen spilt før Gudmundsson så ut til å sikre poengdeling for Sean Dyches menn. Klavan ville det annerledes, og den tidligere Vålerenga-stopperen sikret alle de tre poengene for Jürgen Klopps menn.

Med scoringen ble Klavan også historisk. Han er nemlig den første estiske spilleren til å score i Premier League.

- Det er de to stopperne som har fått så mye kjeft, og det er de som sørger for tre poeng på årets første dag, sa TV 2-kommentator Espen Ween, etter at Lovrens stuss fant Klavan inne på streken.

Resultatet var et plaster på såret for Merseyside-klubben som måtte klare seg uten toppscorer Mohamed Salah, som sliter med en med skade.

Philippe Coutinho var heller  ikke med i kamptroppen, og mye kan tyde på at Liverpool fort må klare seg uten brasilianeren i tiden fremover. For etter Nikes blemme, der de «bekreftet» 25-åringens overgang til Barcelona, så kan det se ut til at det nærmer seg en avtale, skal man tro pressen i Spania.

Onda Cero skriver nemlig mandag at det er ventet at klubbene vil lande på en overgang verdt 140 millioner euro, pluss 40 millioner i klausuler (ca 1,7 milliarder kroner totalt) for den brasilianske magikeren.

Skulle overgangen materialiseres, så blir Coutinho tidenes nest-dyreste fotballspiller. Kun Neymars overgang til PSG fra Barcelona, der franskmennene betalte 222 millioner euro (ca 2,2 milliarder kroner), vil være dyrere.

Seieren betyr likevel at Liverpool blir værende på den viktige fjerdeplassen i Premier League, med seks poeng ned til Arsenal, som har én kamp mindre spilt. Å havne blant topp fire i den engelske toppdivisjonen betyr spill i Champions League den påfølgende sesongen.

- Burnley gjør det bra, men vi stoppet dem fra å gjøre det de gjerne vil. Det tok tid å finne målene, men de to siste målene var ganske identiske, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til BBC etter kampen.

- Om vi fortjente seieren? Det bryr jeg meg ikke om. Vi tok de tre poengene, sa Klopp.

Burnley blir værende på syvendeplass i Premier League etter mandagens tap. Sean Dyches menn har ikke vunnet i ligaen på seks kamper, og tapte sin andre strake hjemmekamp.

- Dette er frustrerende, jeg trodde vi hadde skaffet ett poeng. Det er veldig fint å se hvor langt vi har kommet det siste året, og vi møter de store klubbene på en helt annen måte nå, Burnley-trener Sean Dyche til BBC, som også var irritert over Klavans scoring.

- Det er et enkelt vinnermål. Det skjer, men det skjer ikke så ofte med oss. Arbeidsmoralen vår var fantastisk, troen var herlig. Det er mange ting å være fornøyd med, i det store og det hele så er vi fornøyde, sa Dyche.

Les mer: Nike-glipp setter fyr i Coutinho-spekulasjonene

Tett og jevnt

Begge lag slet innledningsvis på Turf Moor, der hjemmelaget lå kjent tett og kompakt bakover, og satset på både fysikk og kontringer mot Liverpools høye forsvar.

Uten nøkkelspillere som Coutinho, Mohamed Salah, og Roberto Firmino på benken, manglet Liverpool litt brådd i det offensive, hvilket betød at det tok tid mellom de store sjansene.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk sjansen sentralt i banen, og etter 17 minutter fikk 24-åringen muligheten fra distanse. Forsøket var godt, men Burnley-keeper Nick Pope hadde få problemer med å klaske vekk ballen.

En spiller Liverpool har savnet denne sesongen har vært Adam Lallana, og etter 19 minutter viste trollmannen at det også bor et arbeidsjern i ham. Taklingen på Johann Gudmundsson stoppet Burnley fra å ta ledelsen.

Burnley trykket på mer og mer utover i omgangen, og etter 28 minutter så fant Steven Defour pannebrasken til Scott Arfield på vei igjennom Liverpool-boksen. Simon Mignolet hadde få problemer med å avverge muligheten.

I det 36. minutt burde nok Dominic Solanke ha gitt Liverpool ledelsen da han ble spilt igjennom Burnley-boksen, men en heroisk takling fra kaptein Ben Mee stoppet den unge spissen.

Arfield stod kanskje for hjemmelagets beste mulighet da han var først på andreballen etter en duell. Skuddet var godt, men seilet utenfor Burnley-målet.

Liverpool hadde størst kontroll på ballen, men Burnley leverte de største sjansene i den første omgangen. Hverken eller fant hull på byllen, og dermed stod det 0-0 til pause.

Les mer: Ulvang reagerer på utøveres Tour de Ski-avgjørelse

Mané-magi og Ragnar-rokk

Det skulle ta tid, men i det 60. minutt skulle det endelig løse seg for Jürgen Klopps menn. Etter å ha trykket på, falt ballen endelig perfekt for Sadio Mané.

Trent Alexander-Arnolds innlegg fra høyre tok en styring, og falt til Mané som kunne vende opp relativt enkelt og hamret til med venstrefoten fra like utenfor boksen. Ballen sang i nettet, og Liverpool ledet 1-0 på Turf Moor.

Burnley fikk opp tempoet like etter scoringen, og i det 62. minutt fikk Defour sjansen fra distanse. Belgierens forsøk langs bakken hadde god retning, men bød ikke på nevneverdige problemer for landsmann Mignolet.

Alexander-Arnold var nære på å doble ledelsen i det 74. minutt da høyreback testet skuddfoten fra distanse. Kun en lang arm fra Pope stoppet 19-åringen.

Ashley Barnes var nære på å ødelegge dagen for Liverpool da ballen spratt til ham etter en dårlig klarering fra Gini Wijnaldum. Volleyen seilet utenfor Mignolets lengste stolpe.

Det svingte veldig mot slutten av kampen og Oxlade-Chamberlain skulle nok ha fjernet all tvil da han fikk avslutte inne i boksen i det 84. minutt. Igjen stod Nick Pope i veien for hjemmelaget.

Begge lagene skulle vise at de hadde matchvinnere mellom stengene, for minuttet etter steg Sam Vokes opp og stanget et innlegg mot Liverpool-målet. Forsøket var godt, men Mignolet var kjapt nede og avverget.

Burnley stanget og stanget, og til slutt skulle det bære frukter. Gudmundsson lurte nemlig på bakre stolpe, og etter Charlie Taylors innlegg, og Vokes' stuss videre, utlignet islendingen til 1-1 like før slutt.

Det så ut til å gå mot poengdeling på Turf Moor, men dypt inne i overtiden kjempet Dejan Lovren og Ragnar Klavan inne i boksen, og den estiske stopperen fikk kriget ballen i mål for Liverpool.

Burnley rakk aldri å slå tilbake, og dermed ble Ragnar Klavan den store helten for Liverpool. Jürgen Klopps menn vant 2-1 på Turf Moor mot Burnley.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere