Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild Haga ferdig på landslaget: - Skuffet, oppgitt og overrasket

Ragnhild Haga skriver på Instagram at hun havner utenfor landslaget i OL-sesongen.

«Takk for fine og lærerike år på Skiforbundets landslag! Det ble en brå slutt, men motivasjonen mot OL er fortsatt stor», skriver 30-åringen.

Taus Iversen

Nettavisen har vært i kontakt med landslagstrener Ole Morten Iversen. Han vil ikke uttale seg om Hagas situasjon, før tirsdagens pressekonferanse, der landslagene offentliggjøres.

- Laget offentliggjøres i morgen. Vi som er involvert i dette forholder oss lojale for det. Det blir bare feil å snakke om det nå. Du får vente med spørsmålene til pressekonferansen i morgen. Da får du svar, sier Iversen til Nettavisen.

- Nå er det jo opplagt at hun havner utenfor, siden hun bekrefter det selv, men du vil fortsatt ikke si noe?

- Nei, selvsagt ikke, men jeg er veldig glad for det du sier, og det har jeg registrert selv også ... at hun er veldig motivert for en ny sesong. Det er bra, sier Iversen.

Skuffet og oppgitt

Haga bekrefter overfor Nettavisen at hun er både skuffet, oppgitt og overrasket over vrakingen.

- Det er trist etter så mange år. Samtidig er det ingen menneskerett å være på et landslag, så jeg skjønner at de må gjøre prioriteringer. Jeg skjønner bare ikke begrunnelsene deres. Jeg er skuffet, sier Haga til Nettavisen.

- Til NRK sier du at du synes landslagsledelsen nesten oppfører seg som et privatlag. Hva legger du i det?

- Jeg har savnet litt takhøyde for å ta opp ting jeg har følt på. Jeg har følt at distanseløperne har blitt litt nedprioritert. De sier de trenger å satse på sprint mot OL. Det er greit, men jeg synes skiforbundet bør ha som oppgave å ta vare på alle de beste løperne i Norge - både sprint og distanse. Jeg bare lurer på om de kan prioritere sånn på egen hånd, slik et privatlag kanskje kan gjøre. Et privatlag kan jo velge å prioritere langløp eller sprint, men som skiforbundet synes jeg det er en dårlig begrunnelse.

30-åringen innrømmer at det har blitt noen netter med dårlig søvn siden hun ble kjent med uttaket for en uke siden. Nå er imidlertid revansjelysten der.

- Jeg sov litt dårlig de første nettene, så blir man veldig revansjelysten etter det og skal nok bruke det for alt det er verdt fremover. Det er veldig motiverende å jobbe mot et OL og forhåpentligvis komme ut av koronaåret og kunne gå skirenn under litt mer normale omstendigheter.

Haga sitt store karrierehøydepunkt kom da hun tok OL-gull på 10-kilometer fristil i Pyeongchang i 2018. I samme mesterskap bidro hun til at Norge tok gull på stafetten.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler