Ragnhild nærmer seg drømmen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Jeg har hatt den siden jeg var ei lita jente.

- Jo, OL er en drøm, som jeg har hatt siden jeg var ei lita jente. Men jeg er realistisk når jeg tenker på Sotsji, for jeg har jo bare hatt en ordentlig sesong i verdenscupen bak meg. Jeg har lyst til å komme til OL for å prestere, men først må jeg fokusere på verdenscupen. Det gjelder å gå gode resultater der, og er de bra nok, ja, så kan jeg komme med til OL., sier Molde-alpinisten til NTB.

Hun har gull og bronse fra junior-VM fra før, og hun debuterte blant de aller beste i verden i VM i Schladming i vinter. Det kom av at hun fikk sitt store gjennombrudd blant seniorene, for i verdenscupen viste hun at det er mulig å ta opp kampen mot de aller beste.

I år satser 21-åringen på at framgangen skal fortsette og ende med OL-debut i russiske Sotsji.

Positive resultater
- Jeg har trent veldig mye i sommer, og det er blitt litt skikjøring også. Det meste har dreid seg om trening og livet som alpinist for meg de siste månedene. Slik er livet.

- De testene jeg har vært gjennom viser også at jeg er veldig mye bedre nå enn i fjor på denne tiden. Jeg har tatt Ironman-testen jeg også, akkurat som gutta, og de resultatene jeg har oppnådd har vært veldig positive. Det viser at alt går i riktig retning, så det skal bli spennende å se hvilket utslag det vil gi når sesongen kommer i gang for alvor, sier Mowinckel.

- Jeg har, til nå, vært med på en samling på ski, og allerede merker jeg at kapasiteten er mye høyere enn den har vært før. Jeg er blitt sterkere, så det skal bli veldig spennende å se hvordan det funker når det drar seg til for alvor, legger hun til.

- Fram til nå har jeg lagt mest vekt på å øke kapasitet. Det gjelder å bli en sterkere allround løper, å tåle mer fysisk belastning, og jeg merker at framgangen har vært stor på styrkesiden. O2-testene viser også mye bedre resultater, så jeg har økt den fysiske kapasiteten min ganske mye, forteller Ragnhild Mowinckel til NTB.

Etter planen
Hun forteller at forberedelsene til den viktige OL-sesongen er gått etter planen, og nå gleder hun seg til den skikkelig testen som kommer om et par måneder på isbreen Rettenbach i Sölden.

- Jeg får se hvilket utslag det vil gi seg når vi kommer til Sölden, om jeg klarer å holde mer trykk ned hele løypa. Det gjelder å dra med meg alt det jeg har jobbet for og med lengst mulig og helt til mål, sier hun med offensiv mine.

- Klarer jeg det, ja, da skal det bli spennende å se hva slags resultat det kan gi. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med den oppkjøringen jeg har hatt. Forberedelsene er gått etter planen, legger hun til.

Hun forteller også at storslalåm og super G kommer til å bli hovedsatsingen hennes til vinteren, men hun har også planer om å bygge opp tilstrekkelig erfaring til å kjøre utfor og hevde seg der.

- Jeg gleder meg i alle fall veldig til sesongen, og begynner å merke at det kribler i magen for å komme i gang nå. Og kommer jeg til OL, kan jeg love at jeg skal sparke godt fra meg, sier Mowinckel til NTB. (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.