*Nettavisen* Sport.

Rahm vant Open de España, Johannessen utenfor topp 50

 

Jon Rahm vant Open de España for annet år på rad. Ingen spansk spiller har kommet så raskt til fem seirer på europatouren. Den gamle rekorden tilhørte legenden Seve Ballesteros. Foto: Tales Azzoni, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Jon Rahm vant Open de España i golf for annet år på rad og slo en av rekordene til legenden Seve Ballesteros. Kristian Krogh Johannessen fikk delt 51.-plass.

Rahm avgjorde langt på vei turneringen med en kruttsterk 63-runde lørdag. Søndag brukte han 66 slag, og han vant fem slag foran sin spanske landsmann Rafael Cabrera Bello.

Han tok sin femte seier på europatouren i sin 39. turnering. Det er 10 turneringer færre enn Ballesteros i sin tid brukte på å oppnå fem seirer, og som var spansk rekord inntil søndag.

– Han ble profesjonell mye tidligere enn meg, så i alder tror jeg han slo meg. Likevel er det en utrolig følelse å ha slått en av rekordene til Seve, sa 24-åringen.

Ballesteros vant til sammen 50 ganger på europatouren, siste gang i 1994.

Johannessen innledet turneringen fantastisk og var alene i ledelse etter en 63-runde første dag. Senere fikk han det tøffere, og med 73 slag fredag og 76 slag lørdag falt han helt ut av tetstriden. Søndag avsluttet han med en brukbar 70-runde (to under par) og endte på delt 51.-plass.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag