Borussia Dortmund er fast bestemt på å beholde Erling Braut Haaland også neste sesong, men dersom det ikke blir Champions League-fotball, vil agent Mino Raiola trolig presse på for en overgang.

Det mener journalist og overgangsekspert Fabrizio Romano.

Fikk klar beskjed av Dortmund

Raiola, som også har Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic blant sine klienter, sier til tyske Sport1 at han nylig fikk klar beskjed av Dortmund om deres standpunkt når det gjelder den norske spissen.

- Jeg kan bekrefte at jeg var i Dortmund for samtaler. Michael Zorc (sportsdirektør) gjorde det klart for oss at de ikke vil selge Erling i sommer. Jeg respekterer den oppfatningen, men det betyr ikke nødvendigvis at jeg er enig. Dortmund var veldig tydelige i sine synspunkter, og det er ok for oss, sier Raiola.

Les også: VAR-skandale i Premier League mandag kveld

Agenten har tidligere vært i tøffe forhandlinger med Dortmund, blant annet da han presset fram Henrikh Mkhitaryans overgang til Manchester United, til tross for at bundesligaklubben i utgangspunktet ikke ville selge.

Raiola, som snakker sju språk flytende, avviser likevel at forholdet mellom ham og Dortmund er dårlig.

- Det er ingen krig mellom oss og Dortmund - absolutt ikke. Forholdet til Zorc, Aki (Hans-Joachim Watzke) og Kehl er fremdeles godt.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Zorc: - Forholder oss til kontrakten

Også utad har sportsdirektør Michael Zorc gjort det klart at Dortmund akter å beholde Haaland også neste sesong.

- Jeg liker å forholde meg til hvordan kontraktsgrunnlaget ser ut og hvordan de direkte samtalene ble holdt forrige uke. Vi har veldig klare planer om å starte neste sesong med Erling, sa Zorc nylig til ARD.

Med seks kamper igjen å spille av årets bundesligasesong har Dortmund sju poeng opp til Eintracht Frankfurt på den viktige fjerdeplassen, som gir Champions League-spill neste sesong.

Nylig var Raiola og Haalands far Alfie Haaland på besøk hos de spanske storklubbene Barcelona og Real Madrid for å se på forholdene.

Det fikk blant andre den tidligere Liverpool- og Manchester City-spilleren Dietmar Hamann til å reagere sterkt.

Den norske stjernespissen har kontrakt med Dortmund fram til sommeren 2024. Sommeren 2022 slår en utkjøpsklausul på 75 millioner euro inn. Denne sommeren blir det trolig langt dyrere å løse nordmannen fra kontrakten.