Erling Braut Haaland blir etter alle solemerker en ettertraktet mann på overgangsmarkedet sommeren 2022.

Dortmund-spissen er ønsket av flere av verdens største fotballklubber, og en klausul i kontrakten gjør at prisen på nordmannen senkes kraftig etter sesongen. Haaland vil trolig være tilgjengelig for rundt 75 millioner euro, melder flere medier.

- Vi har klare tanker om hvor han bør gå

Det er foreløpig usikkert hvor den norske landslagsspissen fortsetter karrieren, men ifølge agent Mino Raiola har de jobbet med dette i flere år allerede.

- Vi har tenkt i to år. Vi har noen klare tanker om hvor Erling bør gå, og vi ser selvfølgelig på hva markedet kan tilby. Jeg ville vært en dårlig rådgiver hvis jeg ikke gjorde det. Vi kan påvirke markedet med en spiller som Erling. Vi er ikke påvirket av markedet, sier Raiola i et ferskt intervju med tyske Sport 1.

Han tar selv på seg mye av æren for at overganger diskuteres minst like hyppig som selve spillet i dagens fotball.

- Jeg endret overgangsmarkedet med spillerne mine. Vi agenter har laget en annen kamp ved siden av foball: Calciomercato (italiensk for overgangsmarkedet). Nå snakker vi om kamper to dager i uken og om overganger fem dager i uken. Kanskje sportsdirektørene hater meg. Jeg hater ingen selv. Jeg gjør bare jobben min. Og jeg liker å krysse grenser, sier Raiola.

- Hadde baller da de hentet Erling

Agenten har selv vært i heftige diskusjoner og krangler med Dortmund-direktør Michael Zorc, blant annet om en Henrikh Mkhytarian-overgang. Raiola er imidlertid klar på at han har stor respekt for Dortmund-direktøren og hvordan klubben drives.

- Han solgte klubben på en slik måte at Erling sa: «Jeg kan se meg selv der. Jeg kan utvikle meg der.» Dortmund har utviklet seg enormt. De kommer med store supertalenter. Den gangen hadde de baller til å hente en som Erling, som fortsatt var ganske ukjent, men som likevel kostet mye penger. Haaland, Bellingham og Sancho ... dette er store investeringer som har vist seg å være verdt det. Hadde de nølt et år, kunne de aldri hatt disse spillerne. Nå ser alle anerkjennende på Dortmund, mener Raiola.

Haaland har denne sesongen scoret elleve mål på ni kamper i Bundesliga. I Champions League har han tre mål på like mange kamper.

Den norske stjernespissen har de siste månedene blitt koblet til klubber som Real Madrid, PSG, Chelsea, Manchester United, Manchester City og Liverpool.