Rake bak svenske

Foto: Joker Bianchi

Team Joker Bianchi stresset ikke voldsomt med å kjøre inn Alexander Wetterhall.

02.06.10 17:25

Det ble svensk jubel etter den første etappen av årets Ringerike Grand Prix.

Alexander Wetterhall passerte bakkesprinten på Kikut med 25 sekunders ledelse på Sergei Firsanov (Team Designa Kjøkken) og Stian Remme (Team Joker Bianchi). Dermed startet den reneste klapperjakten på den svenske landslagsutøveren mot målgangen i Geilo sentrum. Verken Team Joker Bianchi eller noen av de andre lagene maktet å hente inn svensken på den 135 kilometer lange etappen.

Christer Rake var nærmest og noterte seg en sterk andreplass, mens svensken Johan Lindgren (Team Cyklecity) ble nummer tre. Sportsdirektør Gino van Oudenhove ga denne rapporten etter etappen:

- Jeg er veldig godt fornøyd. Vi har vist gjennom denne dagen hvor vi står som lag. Det var det viktigste i dag. Hvordan vi gjør ting underveis og hvordan vi kommuniserer. Hovedmålet vårt var ikke å vinne den første etappen. Det er å vinne Ringerike Grand Prix. Det er alltid vanskelig å løse den første etappen rent taktisk, men jeg synes vi kom godt ut av det, forteller van Oudenhove til procycling.no.

- Betyr det at dere ikke ønsket ledertrøya så tidlig i rittet?

- Taktisk sett er det nok ingen ulempe at vi ikke har trøya, svarer han.

- Hvordan tenkte dere da Alexander Wetterhall kom seg unna mot slutten?

- Vi var egentlig ikke så interessert i å kjøre ham inn, men vi setter i gang for å ha kontroll på det som skjer. Det er mange lag som sitter og ser på oss, akkurat som vi ser på Rabobank og Van Vliet under Olympia's Tour. Vi kan ikke se bort ifra at vi har gjort det godt i Ringerike Grand Prix de siste årene.

- Da svensken stakk, ville vi ikke la ham kjøre for langt vekk. Det er en vrien oppgave å sitte i ledertrøyen allerede etter første dag. Det viktigste for oss var å kontrollere og vise at vi hører hjemme på dette nivået, forteller Belgieren.

Du finner resultatene her!

Slik gikk det:

Den første etappen i årets Ringerike Grand Prix startet på Geilo 12.30, onsdag. Rytterne skulle blant annet innom Ål, Gol, Nesbyen og Tunhovd på den 135 kilometer lange etappen, før målgang i Geilo sentrum.

Procycling.no fulgte etappen LIVE - les referat her!

Det gikk et tidlig brudd som inneholdt Maurive Vrijmoed (Rabobank Continental), Olav Benjaminsen (CK Nor) og Vitalij Popkov (ISD Continental Team).

Ukrainske Popkov vant for øvrig Rogaland Grand Prix sist helg.

Team Sparebanken Vest, Team Joker Bianchi og Team Jayco Skins passet på at de tre foran ikke kom for langt foran.

Etter cirka 11 mil ble utbryterne hentet inn. Fem kilometer senere støtet Mats Boeve (Rabobank Continental) og Niklas Gustavsson (Sverige) seg vekk fra hovedfeltet. De fikk kjapt selskap av Richard Hanley (Team Raleigh) og Bersvenn Støen (Trondhjems VK).

Drøye to mil unna målgangen på Geilo, samlet feltet seg igjen.

Mot Kikut og den innlagte bakkespurten klarte Alexander Wetterhall å komme seg løs. Svensken opparbeidet seg etter hvert et forsprang på 50 sekunder, før Team Joker Bianchi tok ansvar og mer eller mindre sprengte hovedfeltet på vei oppover.

På Kikut passerte Wetterhall først, 25 sekunder foran råsterke Sergei Firsanov (Team Designa Kjøkken) og Stian Remme (Team Joker Bianchi).

Deretter stupte feltet ned mot målgangen i sentrum av Geilo. Det viste seg til slutt å bli en forgjeves kamp mot den svenske landslagsutøveren.

Wetterhall tok godt vare på sekundene han tok på feltet oppover mot Kikut, og syklet først over målstreken. Dermed rasket han med seg både ledertrøya og klatretrøya etter dag en.

Torsdag skal rytterne gjennom en 200 kilometer lang etapper fra Geilo til Krokstadelva, rett utenfor Drammen.

Procycling.no følger også den etappen LIVE!

PS! Onsdagens etappe var tilnærmet åpningsetappen i fjorårets RGP. Da vant Jonas Aaen Jørgensen (Team Capinordic) etappen foran Alexander Kristoff (Team Joker Bianchi).

Resultater 1.-etappe:
1. Alexander Wetterhall (Sverige) 12.32,74
2. Christer Rake (Team Joker Bianchi) +14
3. Johan Lindgren (Team Cykelcity) +15
4. Markus Barry (Rabobank U23) samme tid
5. Vegar Robinson Bugge (Team Joker Bianchi) st
6. Harald Totschnig (Team Tyrol) st
7. Michael Matthews (Team Jayco-Skins) +16
8. Michael Stevenson (Team Sparebanken Vest) st
9. Kristian Forbord (CK Nor) st
10. Dennis Rohan (Team Jayco-Skins) st

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag