RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MEKTIG IRRITERT: Andreas Mikkelsen. Bildet er fra Rally Polen i fjor.
MEKTIG IRRITERT: Andreas Mikkelsen. Bildet er fra Rally Polen i fjor. Foto: Janek Skarzynski (AFP / NTB scanpix)

Rally-Mikkelsen krever erstatning fra Telenor

Sist oppdatert:
Beskylder storselskapet for å kopiere forretningsidé.

Rallykjører Andreas Mikkelsen går til sak mot Telenor. Han mener mobilgiganten har kopiert en forretningsidé om en app for sjåførdata, melder Dagens Næringsliv.

Mikkelsen har gått til voldgiftssak sammen med broren Nicolai Prydz. De krever at Telenor punger ut en økonomisk erstatning på flere millioner kroner.

- Det er helt forferdelig at man etter å ha jobbet mye med dette, presenterer det hele i detalj for Telenor, og så blir det bare kopiert. Det er ikke sånn man holder på. Det er dritkjipt. Vi må omtrent bare legge ned, sier Mikkelsen til DN.

Avtalebrudd

Det var i fjor at han og broren la fram en forretningsmodell om å samlerinn og utnytte kjøredata i en sjåfør-app. Mikkelsen og Prydz mener Telenor har brutt konfidensialitetsavtalen partene inngikk for ett år siden.

Brødreparet hevder mobilgiganten med appen Telenor Connect har kopiert konseptet de to har utviklet.

Telenor mener derimot at appen er annerledes fra ideen Mikkelsen og Prydz presenterte gjennom sitt selskap HipDriver.

Gründerne har ikke fastsatt kravet, men ifølge DN vil de kreve å få dekket 7 millioner kroner som det har kostet å utvikle ideen. På toppen kommer nedlagt arbeidsinnsats og fremtidig inntektstap.

- Finnes flere på markedet

- Verken Telenor eller HipDriver har noen enerett til denne type forretningskonsepter, og det finnes flere av dem på markedet. Vi hadde sporadisk dialog i 2016 for å diskutere mulig samarbeid, men Telenor vurderte det ikke som interessant å gå videre med dialogen, sier Atle Lessum, kommunikasjonssjef i Telenor, til NTB.

Han sier at de beklager at det nå er kommet til en voldgiftssak.

- Vi tror at et mangfold av slike konsepter vil være bra for utviklingen av fremtidens bilteknologi, og ønsker HipDriver velkommen med sin løsning, sier Lessum.

Mikkelsen får om to uker en ny mulighet til å kjøre for Citroën i Rally Polen. Han debuterte nylig for den franske bilgiganten under VM-runden på Sardinia. Mikkelsen sto uten fabrikkontrakt etter at Volkswagen avsluttet sin rallysatsing etter forrige sesong, men får nå prøvd seg i Citroën.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere