RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rally Norways fremtid sikret

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Rally Norway og Rally VM Invests kreditorer har gått med på å slette halve gjelden.

Alle kreditorene til Rally Norway og Rally VM Invest sier ja til å slette halvparten av leverandørgjelden. Sammen med tilførsel av ny kapital er videre drift sikret. Nå kan alt fokus rettes mot arbeidet for å få nye VM-runder til Norge.

– Det er stor lettelse at vi nå kommer videre, og det viser at arbeidet vi har lagt ned for å finne framtidige løsninger, har vært riktig prioritering, fastslår Even Wiger, daglig leder i Rally Norway i en pressemelding.

Krevende forhandlinger
Etter noen tunge uker med mye hardt arbeid for å løse de forskjellige flokene kan Rally Norway endelig løfte blikket igjen. En kombinasjon av dårlige resultater, konkurs hos Rally VM Invest AS sin neste største aksjonær rett før påske, og arbeidet med å finne fremtidige løsninger, har gjort denne tiden svært utfordrende for alle involverte.

– Eiere, styret og jeg selv er lettet over at vi fant en løsning. Det hadde vi tro på hele tiden, men det har vært svært krevende, spesielt den siste tiden. Nå er jeg rett og slett sliten, sier Wiger.

Nå gjenstår en del praktisk arbeid og formaliteter med denne løsningen, og det vil foregå et kontinuerlig arbeid både før og etter ferien.

- Ikke "om" vi får VM, men "når"!
I tillegg til dette er det nylig tatt en beslutning i FIA om at det fra 2009 skal være kun 12 VM-runder i rally årlig.

– Det er en styrke for oss. Hvis dette innebærer god forutsigbarhet, og en mulig løsning om arrangement annethvert år, vil ikke lenger spørsmålet være ”om Norge får”, men ”når Norge får”. Denne forutsigbarheten betyr lavere kostnader for teamene og vil inspirere flere team til å satse, og når vinter skal være en del av mesterskapet, så kommer de ikke utenom Norge i fremtiden, sier Even Wiger.

– Hadde vi kunnet valgt på øverste hylle, ville vi nok hatt arrangement hvert år, men i en kompleks verden må vi forholde oss til virkeligheten, og da er vi glade for at det blir tatt forutsigbare beslutninger som er bra for alle arrangører, fastslår Wiger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere