RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Rally-stjernene ble steinet

Sist oppdatert:
Knallhard protestaksjon førte til at to etapper av Rally Australia ble avlyst.

En protestaksjon fra miljøaktivister kastet Rally Australia ut i kaos fredag. Arrangørene ble nødt til å avlyse to av etappene etter at flere biler ble truffet av steiner som aktivistene kastet mot dem.

Bilen til regjerende verdensmester Sebastien Loeb var en av dem aktivistene siktet seg inn på, og traff.

Politiet ble tilkalt etter at det kom rapporter om at kampesteiner hadde blitt lagt ut i løypene. Gjerder skal også ha blitt revet ned, for å slippe kveg inn i løypene. Dermed ble arrangørene tvunget til å avlyse den sjette etappen i New South Wales av hensyn til sikkerheten til både førere og tilskuere, melder Reuters. Senere ble også en ny etappe avlyst, uten at arrangørene umiddelbart forklarte årsaken til dette.

- Enkelte mennesker liker ikke å se oss foran hjemmene sine, men jeg ba ikke om å få komme hit. Jeg kan forstå hvorfor enkelte ikke liker rally, men jeg er nødt til å gjøre jobben min, sier Sebastien Loeb.

Rally Australia arrangeres for første gang på østkysten, men har blitt møtt med sterk kritikk fra miljøbevegelsen. Tidligere ble VM-løpet arrangert i Perth i Vest-Australia. Miljøbevegelsen er først og fremst opprørt fordi rallyet skal være ødeleggende for flora og dyreliv i området.

- Jeg synes det er sterkt beklagelig at noen vil ty til vold, men jeg kan forstå hva det kommer av. Det kommer av at folk føler seg maktesløse. Hva skal de gjøre? sier Fiona McCormick i No Rally Group til Australian Broadcasting Radio Corp.

Finske Jari-Matti Latvala leder Rally Australia med 2,2 sekunders margin til franskmannen Sebastien Ogier etter fredagens etapper. Loeb er nummer tre, ytterligere 20 sekunder bak.

Henning Solberg ligger på sjetteplass. Han ligger 51,3 sekunder bak Latvala.

Lever Tippekupongen på mobilen!

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere