Gå til sidens hovedinnhold

Rallysøstre i farta

Veronica (24) og Marlene Engan (21) fra Godlia gir full gass for en framtid i rallysporten.

BJØRKELANGEN: Det har vært en begivenhetsrik vår for rallysøstrene, og lørdag var det tid for mer action. Da sto NM-runde i Aurskog-Høland på programmet.

- Det har vært mye i det siste, men det er bare gøy. Jeg elsker rett og slett å drive med dette, smiler Veronica.

Den eldste av Engen-jentene har opplevd mye til nå i sesongen. Nylig måtte hun steppe inn i VM-runden på Sardinia som kartleser for samboer Mads Østberg, og duoen klinte til med en sterk syvendeplass.

- Det kunne blitt enda bedre også, for et styrestag røk på en etappe. Vi regnet ut at vi kunne ha kommet på fjerdeplass hvis ikke det hadde skjedd, forteller Veronica.

Måtte bryte

Nylig vant også Veronica og Marlene Viking Rally - et løp med hydrogenbiler fra Oslo til Stavanger - der selveste Fyrst Albert av Monaco tok imot søskenparet ved målgang.

- Vi har kjørt noen ganger sammen, men det er sjelden vi gjør det. Jeg lærer uansett av Veronica, for foreløpig er hun en god del mer erfaren enn meg, sier Marlene.

Hun og kartleser Anders Wangen måtte bryte helgens NM-runde. Da gikk det bedre med storesøster Veronica, som kjørte inn til en flott femteplass totalt med Bernt Kollevold. Hun kunne også glede seg over at samboer Mads Østberg gikk til topps i NM-runden.

Tidlig rallydebut

At det skulle bli rally på Engan-søstrene var ikke overraskende, siden både bestefar, far og mor har vært aktive innen rallysporten tidligere.

- Jeg var 14 dager da jeg var med på mitt første rallyløp, og jeg har drevet med dette siden jeg var 18. Målet er å kunne leve av rally, sier Veronica.

- Jeg er fortsatt i en slags læreprosess, der jeg jobber med å kjøre fortere og ta større sjanser. Jeg har alltid hatt lyst til å satse innen rally, smiler Marlene.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen